BIOS does not have anything for overclocking! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2007, 01:02 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default BIOS does not have anything for overclocking!

Grr, i was going to overclock my build but i cant find the place where you adjust the fsb in the bios and stuff like those. even voltage adjustment. I have the ASUS P5B Deluxe Wifi mobo.

Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 06-12-2007, 05:49 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
gurusan's Avatar
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: BIOS does not have anything for overclocking!'s there...under Jumperless Settings or something. Look around dude

|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 06-12-2007, 06:07 AM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
b1gapl's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: BIOS does not have anything for overclocking!

You have to go to the Advanced section in the BIOS. Then JumperFree Configuration. And set the AI Tuning to manual mode. Then the overclocking options for the CPU and RAM, will pop up.


b1gapl is offline  
Old 06-12-2007, 06:28 AM   #4 (permalink)
Master Techie
baron5's Avatar
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: BIOS does not have anything for overclocking!

itll definatley be in there. every asus MB (besides oem) will have o/c features in there
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito

baron5 is offline  
Old 06-12-2007, 11:07 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
kobe24's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: BIOS does not have anything for overclocking!

yeah if it doesnt theres sumthin wrong lol
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Old 06-12-2007, 11:26 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
veg1992's Avatar
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: BIOS does not have anything for overclocking!

its there.... it just uses an alias...... also remember taht u can't overclock asus mobos if the AI autotune thing is on.... disable it and then try again
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.

.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-12-2007, 11:36 AM   #7 (permalink)
Do not Stare at my Avatar
Ste's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,571
Send a message via MSN to Ste
Default Re: BIOS does not have anything for overclocking!

Core2Duo Overclocking Guide v1.1

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Please! PC won't boot up after BIOS upgrade! Katmandu Hardware Repairs and Troubleshooting 18 09-29-2007 05:49 PM
can't get into bios mikee Monitors, Printers and Peripherals 4 04-22-2007 09:11 PM
Bios for thinkpad cmason561 Microsoft Windows and Software 4 04-09-2007 02:15 AM
set screen resolution in BIOS changintimes Microsoft Windows and Software 2 03-30-2007 05:38 AM
opening BIOS rom file Calibretto Microsoft Windows and Software 2 03-28-2007 06:02 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.