Bf2142 Server - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-13-2006, 10:37 AM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

nitestick, it appears u know a fair bit about it, so here is my situation.

I have either 500-800$ for a brand new server.

OR

Im willing to sacrifice my older computer, the reason im putting a 6600GT in it is because i don't have any crudy crads other then that one.

Here is my questions

Please post a link to a 500-800$ server.
What is the minimum internet connection i need to run ONE bf2142 server.
If you can't gimi any one of the two above, then what do i need to make a dedicated server...useing my gaming computer...
__________________

__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 10-13-2006, 12:20 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i don't know about the internet requirements and i can't be certain of the hardware requirements either but it's my understanding that for most servers a processor only slightly over 1.0GHz will be able to run 64 person maps. however it does take a reasonable amount of memory. so your old computer is s939?

i would try and get a second hand s939 Opteron, a 165 should be enough or even a single core. so all you would need is more ram (i'm guessing) and the processor, plus the internet. the specs will vary on whether you use the dedicated server or the in game server. wait for someone elses opinion though. i don't trust me
__________________

Nitestick is offline  
Old 10-13-2006, 03:23 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

kk, well u helped anyways...

Any other thoughts?
__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 10-13-2006, 03:49 PM   #14 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

grab an opteron 165... 160 dollars on newegg.. very cheap dual core that oc's like crazy!!

get a copy of windows server edition... slap in 4 gigs and grab the 165... that would be a nice server
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-13-2006, 06:22 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

165 BOUGHT, BOOTLEG GOT IT.

EXTRA 3 GIGS, still need, oi only have about 50-80 bucks atm.
__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 10-13-2006, 06:39 PM   #16 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

nice, opteron should pwn the server.. dunno if you really need 4 gigs.... could be helpful.. if you could get 2 gig sticks even better.. lol get 8 gigs total.. pwnage! i think server edition could hold a couple 100 gigs
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-13-2006, 07:32 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 326
Send a message via AIM to vipercrazed Send a message via Yahoo to vipercrazed
Default

cant all 64bit os's take like 117 gigs?
thats what i heard a while back
__________________
bfg tech 7900GT@475 still ll 3200+ venice@2.72, 1.55v ll OCZ 1GB ll WD 320 GB hdd
vipercrazed is offline  
Old 10-14-2006, 12:28 AM   #18 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Whats the upload on your connection, thats all that counts. I have a 15mb download/2mb upload and my friends usually get anywhere from 20-70 in cs:s when I host with a p4 3ghz and 1gb ram and they are anywhere from 2 to 400 miles away from me.

EDIT-My guess is if your upload is less than 5mb then dont even try or people will get high pings, especially in bf 2142. (pings for any battlefield game are always higher than normal.)
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 10-14-2006, 12:33 AM   #19 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

ya get the fastest internet service available to you. like t1 or higher, 2 gigs of ram should suffice for that. and there you go.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 10-14-2006, 12:09 PM   #20 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

If he is going to really do this, hes going to be paying probably $100's for a internet connection that will help people get ultra low pings in bf 2142.

EDIT-Verizon has FIOS where I live but not available in my area yet. For a 30 mb download/5mb upload, it would cost 179.99 a month and thats without the setup and first time charge crap. Cant you just rent a server?
__________________

__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.