bet you can't fix this... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-21-2005, 02:49 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 582
Default bet you can't fix this...

having some very bad problems with a recent build of mine, i can't even make it through windows installation... i keep getting BSOD, first my specs.

epox nf4 sli
3000+ venice
e-vga 6600gt
winxp pro(not able to install)
quantum 20gb fireball hd/samsung 160gb
xp-120 heatsink

i receive a kernel_data_inpage_error every time when it gets about halfway through windows installation. ive tried disabling multiple options in bios, best i can get it to do is give a plug and play error detected... ive chkdsk'ed the drive, and unplugged everything but hd/vga/cpu no luck at any point... anyone have any ideas? here is some more info from the BSD incase it helps.

0x0000007a 0xe103f3f4, 0xc000000e, 0xbf8ed7dd, 0x0d14f860

Win32k.sys – address bf8ed7dd base at bf800000, datestamp 3b7de698


i've tried fixing it for 2 days now with no luck. anything you guys can think of would be appreciated.
__________________

__________________

The World is my trashcan and i intend to fill it...
Leonidas is offline  
Old 08-21-2005, 02:54 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 31
Send a message via Yahoo to kingcorona1212
Default

HMM...... is this the first time you are installing windows??
__________________

kingcorona1212 is offline  
Old 08-21-2005, 03:10 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 41
Default

memory error? get another copy of windows to install on the 160GB not 20
__________________
Intel 3.4GHz HT
Intel D915PBL
1GB = 2x512MB PNY DUAL PC4300 DDR2
ATi Radeon x700 Pro PCI-E
250GB SATA Maxtor HD w/16mb cache
Dual Lite-On 16x Double-Layer DVD+/-RW Drive (SOHW-1673S)
Antec TrueBlue 520w
Altec Lansing 621
Belkin 802.11g w/ Hi Gain 6dB Omni-Directional Wireless Antenna
chinh is offline  
Old 08-21-2005, 03:19 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

u might have a bad ram chip have u tried other sticks?

u almost might want to try flashing the bios cos it might be the problem (doubt it but might help)
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 08-21-2005, 03:25 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 582
Default

i have installed windows on this 20gig before. i have tried ram that i know works(used it for 4 months in another system). using just one stick in first slot i have tried 4 different sticks... i can't find my non-usb floppy drive so i can't flash it yet unfortunately... but ill try that if no good anytime soon im gonna send it all back(cept for drives cause ive had em for a while)... really pissing me off.

as for my 160 gig, it wont let me install windows to it at all, even when i format a 30 gig partition on it, it tells me the partition is not windows-ready or whatever... wont let me install it at all on the drive, even on already present ntfs partitions. i have another 80 gig lying about somewhere i guess i can try thanks for fast responses guys.
__________________

The World is my trashcan and i intend to fill it...
Leonidas is offline  
Old 08-21-2005, 03:41 AM   #6 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default

Ok use one cable having the 160 as master and the CD-ROM as slave. Boot from the XP cd and have windows format it using NTFS itself (usualy quick is the best) and that should fix the HD problem. As for the other problem, could be many things. Could be bad cd-rom, bad cd, bad ram, or something in that matter. I dont think its the setup personaly, just an error w/ programing somewhere.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.