Best mobo for Q6600? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-06-2007, 10:40 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default Best mobo for Q6600?

Any recommendations for a great mobo for Q6600 preferably between $150-200. If there is a great board up to $250 that is a possibility also.
__________________

__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Old 12-06-2007, 10:53 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Best mobo for Q6600?

I just bought this board.
Newegg.com - ABIT IX38 Quad GT LGA 775 Intel X38 ATX Intel Motherboard - Retail
And its under 250$
Heres a review.
Abit IX38 QuadGT Review - hosted by Neoseeker

The features that really caught my attention was that the board has an internal on/off and reset buttons. It also has a reset CMOS button on the Back IO Panel. Thats just tasty!!
In short, its uber..
__________________

Ste is offline  
Old 12-06-2007, 11:34 AM   #3 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default Re: Best mobo for Q6600?

I like the Abit IP35. Here's the pro version:
Newegg.com - ABIT IP35 Pro LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard - Retail

Great reviews and really solid board, great oc options. I was about to get an intel build and i researched this board and was really happy with it. I was about to get it, but i stuck with AMD and got AM2 lol.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 12-06-2007, 11:51 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default Re: Best mobo for Q6600?

x38 over 680i?

What are the main differences?
__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Old 12-06-2007, 11:53 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Best mobo for Q6600?

x38 supports crossfire, 680i support SLI. The x38 is the newest chipset on the market while the 680i is somewhat older. If you plan to go dual 8800GT pick up the evga 680i board. I love mine, so far ive had my q6600 up to 4ghz.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 12-06-2007, 11:57 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default Re: Best mobo for Q6600?

That is what I thought. I don't know if I plan on going SLI or not, but I have always bought SLI boards to leave the option open.

I was looking at the eVGA board also. I am probably going to send my 8800GT in for step up for the 8800GTS 512 when it comes out, unless they come out with something even better.
__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Old 12-06-2007, 11:58 AM   #7 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default Re: Best mobo for Q6600?

Yeah so depending on your video card, you can get either one. If you want nVidia, like most people do, then get the 680i board. the 680i chipset is really solid too, and has made a reputable name for itself.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 12-06-2007, 12:09 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default Re: Best mobo for Q6600?

is there a new nforce 780i chipset coming out soon?

anyone know the specs on that?
__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Old 12-06-2007, 11:03 PM   #9 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Re: Best mobo for Q6600?

HardwareXL.com - PC Hardware Reviews, News and loads more - Asus P5N-T Deluxe nForce 780i Motherboard Preview
yes....it is a beast
__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Old 12-07-2007, 12:35 AM   #10 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Best mobo for Q6600?

i like the maximus formula i think it came out before the abit one n thats where it got the idea of onboard power switch, anyway the formula also comes with a decent sound card.
__________________

__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
quick power/reset/ mobo conection question jfenwick Hardware Repairs and Troubleshooting 4 09-19-2007 07:52 PM
Mobo temps? Gabb New Systems | Building and Buying 7 06-21-2007 10:10 PM
static and my mobo funkywaggnelz New Systems | Building and Buying 10 06-12-2007 03:03 PM
Plugging wires in the mobo power panel incorrectly piggysmile Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-25-2007 09:17 PM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.