bad artifacts...faulty video card? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-13-2007, 09:19 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 15
Angry bad artifacts...faulty video card?

hey all techies out there, last xmas i got a new graphics card, palit 6800GS super, my friend baron5 also purchased one in the same parcel. all his games run fine with no artifacts but i usually have problems, only a few games dont have artifacts. command and conquer 3, rainbow six: vegas, F.E.A.R and even mahjong titans have artifacts, just those triangle things joining from wall to wall or whatever. but now i really think its a hardware problem baron5 downloaded ghost recon advanced warfighter 2 multiplayer demo and gave it to me so we could play online together, but this is "way beyond artifacts" [quoted from baron5] i cant even see anything except big black blocks which are meant to be buildings and a lightshade on car windows

http://i186.photobucket.com/albums/x.../grawfukup.jpg

any help would b appreciated, thanks denni0302


EDIT:
my system specs are:
vista home premium
3.06ghz celeron d
1.5gb ddr440 ram
80gb sata hdd
palit 6800gs super
acer e661gxm mobo
__________________

denni0302 is offline  
Old 06-13-2007, 09:43 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: bad artifacts...faulty video card?

Hey b1gapl,ste,sora or sum mods really need help since this is affecting me aswell.

i do not think it is a artifact problem since there has been no o/c done and the card was working fine at one stage. i do think it has become a hardware problem since we have reinstalled drivers direct x anything we could think of
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 06-13-2007, 10:15 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default Re: bad artifacts...faulty video card?

That is not actifacts that is windows or driver related. Uninstall your video card drivers. Install the latest chipset drivers for your board. Install the latest Nvidia forceware drivers and try it again.

Look at the knife in this screen shot. This is artifacts

__________________
FlashDude is offline  
Old 06-13-2007, 10:30 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: bad artifacts...faulty video card?

yes im awarre what artifacts are i just said this is not an artifact problem. we have tryed chipset drivers and then reinstalling forceware but nuthin still.
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 06-13-2007, 10:33 AM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: bad artifacts...faulty video card?

Maybe uninstall the display drivers, and reinstall the graphic card itself? Then reinstall latest drivers.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-13-2007, 10:58 AM   #6 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: bad artifacts...faulty video card?

Hrrm just on certain games huh? How much do you have the card overclocked? If it's not the drivers I guess the only thing I could think of it being is possibly a hardware malfunction but thats very tough considering it does work on other games....re-install the drivers first.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 06-13-2007, 03:01 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: bad artifacts...faulty video card?

i was wondering when denni was goin to put this up, bout time denni!

its not o/c and tired uninstalling and restalling everything but he still has problems with it poor fella. ive seen him play cnc 3 and its not pretty.

there has to be something thats wrong
__________________
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Old 06-13-2007, 03:06 PM   #8 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: bad artifacts...faulty video card?

so are artifacts always just a blur of distorted colors?
Gabb is offline  
Old 06-13-2007, 03:07 PM   #9 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: bad artifacts...faulty video card?

No, it can also be white or yellow dots.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-13-2007, 03:09 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: bad artifacts...faulty video card?

and black shapes
__________________

__________________
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Conflict between PCI Video card and PCI Wireless Network Adapter otaku_mike Hardware Repairs and Troubleshooting 1 06-13-2007 01:01 PM
Video card Snake91839 New Systems | Building and Buying 4 06-02-2007 11:03 AM
damaged video card sb14blue Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-13-2007 03:13 AM
New Video Card Dieo New Systems | Building and Buying 5 04-02-2007 11:27 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.