ATI, finally got NVIDIA on the Ropes? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-10-2005, 12:24 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 156
Exclamation ATI, finally got NVIDIA on the Ropes?

Hey just saw the new X1800 core performance numbers and it looks like that got nvidia down now.....

Looks like nvidia is trying to push the SLI gear now onto us... I tend to stick with Nvidia but this time, **** ATi got them back... The X1800 core seems to bust the 10,000 barrier on 3d mark 05 and has some real decent FPS on all the new games beating the GTX down right...

It looks like Nvidia are trying to justify the need for SLI by down clocking the performance of the GTX cores which are hovering around the 7500-8500 point marker. It looks like the Cross fire setups are exactly DOA like many thought, given some time maybe 1 year or so, can you imagine when the X1800 core prices come down to about 250 and you can pick up a pair for only about 400 and a Cross fire mobo...

Don't let this post turn into a flame game, both sides gotta be heard out right.. May vote is with ATi, so far....
__________________

__________________
There are only Two things in life i regret doing... 1. Selling my Soul for Cash.... 2. Buying a Compaq.... I should have kept the Cash, huh.
wedge_00 is offline  
Old 11-10-2005, 12:25 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 156
Default

Why did I get censored for just saying 'damm', now that is just to soft to comprehend!!!
__________________

__________________
There are only Two things in life i regret doing... 1. Selling my Soul for Cash.... 2. Buying a Compaq.... I should have kept the Cash, huh.
wedge_00 is offline  
Old 11-10-2005, 12:36 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

idk.. i do too O_O

anyway... benchmarks dont mean crap... and this has been old news
what matters is the game performance
Static_11 is offline  
Old 11-10-2005, 12:46 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 156
Default

Oh geez, the benchmarks aren't all crap.... (People who say need to re-evaluate thoughts) You are right game stat's are important, but benchers like 3d Mark 05 are also important because you get a diverse results across different game types and stress tests, and they tend to reflect in future development in game graphics and demands.

In summary, Bench's shouldn't not be the ultimate guide in deciding new video cards but should play a just as important part in your decision on video cards.... Getting FPS on Doom 3 and BF 2 as well F.E.A.R will indicate performance levels for the present, these games aren't the future anymore...
__________________
There are only Two things in life i regret doing... 1. Selling my Soul for Cash.... 2. Buying a Compaq.... I should have kept the Cash, huh.
wedge_00 is offline  
Old 11-10-2005, 12:53 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

WHO CARES ABOUT 3dMARK05!!!

Lets see some real benchmarks!
beedubaya is offline  
Old 11-10-2005, 12:56 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

lol.. i agree with alot of what you said but... eh..
Static_11 is offline  
Old 11-10-2005, 01:02 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 156
Default

Tom's hardware guide..... 3dmark 03+05 x1000 core
The summary of performance X1000 cores

It seems that Ati, have done themselves justice this time, but stranger things have happened.....
__________________
There are only Two things in life i regret doing... 1. Selling my Soul for Cash.... 2. Buying a Compaq.... I should have kept the Cash, huh.
wedge_00 is offline  
Old 11-10-2005, 01:09 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default

Well as far as I know the x1800 has 512mb as opposed to the gtxs 256mb. I know theirs not a huge difference but so far from what i understand thats where the X1800 gets most of its performance from. The whole X1000 series isnt THAT great in my opinion.

I mean in the benchmarks the X1800 seems to only pull ahead at higher resolutions then most people play on with alot of eye candy turnd on.

Plus with new games like quake 4 it dosent matter, you cant go above 60FPS.

Aslong as my card can do that with games, im fine with it. I dont think price is very well justified unless youre running a large monitor and are greedy with frame rates or just like to have the best of the best. I mean isnt the average higher end video card life span 2 years? I guees if you were to fork out 500 for a video card it better last a **** long time.
__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Old 11-10-2005, 01:19 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 156
Default

When the price drops, and other factors come through... I look at one of these unless the average price of 7800Gt can sway me big time?
__________________
There are only Two things in life i regret doing... 1. Selling my Soul for Cash.... 2. Buying a Compaq.... I should have kept the Cash, huh.
wedge_00 is offline  
Old 11-10-2005, 01:24 AM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Pssh. This is old news dude. X1800s aeren't that good. The X1800XL IS WORSE THAN THE 7800GT, and the X1800XT is on part with the 7800GTX. With the introduction of the 512MB 7800GTX, the 7800GTX is again better than the X1800XT.

As far as overclocking goes; you know how you're supposed to stop overclocking when a CPU/GPU gets too hot? Well...these cards come "too hot" at stock .

Sure, you can DICE it or LN2, but that pretty much takes temp out of the equation. To quote that one guy;
Quote:
I wonder if I can afford enough Liquid Nitrogen to run BF2 for 3 hours a day for a year...
__________________

Flanker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.