ATI drivers uninstall every restart - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-29-2008, 03:56 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 6
Send a message via MSN to Austempest
Unhappy ATI drivers uninstall every restart

Hey all,

ive just bought a new pc and all was working fine for about two weeks, untill about 5 days ago.

For some strange reason every time i restart the PC, it keeps uninstalling the ATI graphics card drivers. Well its not really uninstalling its just saying it cant use them. See screen shot of the desktop straight after start up. And yes, it reverts to 640*480 res and 8 colors.



I've downloaded the new drivers off the ATI website. The main thing that confuses me is that it worked fine for about two weeks, then pooof.

Every time it happened, i had to re-install the drivers and restart and it booted up normally, then next time it reset it screwed up again.

So ive just not turned off my pc for 4 days now.

My system is:
AMD Phenom 9750 Quad Core (AM2) 2.4GHz
Gigabyte GA-MA78G-DS3H Mainboard
Pioneer DVR-215 SATA DVD Re-Writer (20x/10x Dual Layer Black)
Corsair DDR2 4GB PC-6400/800 (2xXMS2 2GB) T
Card Reader 8 in 1 Internal USB - Black
Asus EAH3870X2-3DHTI-1G RADEON 3870X2,
Antec Nine Hundred Black Ultimate Gamer Case (No PSU)
Zalman 850W Dual Heatpipe ATX Power Supply (ZM850-HP)

Running XP SP3

Any Ideas?
__________________

Austempest is offline  
Old 06-29-2008, 10:24 AM   #2 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: ATI drivers uninstall every restart

Look for newer 3870X2 drivers if you can. Possibly from your card manufacturers website or go to the Ati site instead.
__________________

__________________


Hussein19891 is offline  
Old 06-29-2008, 11:08 AM   #3 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: ATI drivers uninstall every restart

were you using catalyst 8.6 or 8.5 if you were using 8.6 and it was locking up go back to 8.5 and see if thats stable.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 06-30-2008, 07:37 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 6
Send a message via MSN to Austempest
Default Re: ATI drivers uninstall every restart

i was using 8.5

will try 8.6 tommorow
Austempest is offline  
Old 06-30-2008, 08:49 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: ATI drivers uninstall every restart

That's happened a few times with my two 3870's...

uninstall the card(s) in device manager, use driver cleaner to remove the rest of the ATI drivers, then install just the drivers.
Then, download CCC (separate installer) and install it from that
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-30-2008, 09:31 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: ATI drivers uninstall every restart

Quote:
Originally Posted by Apokalipse View Post
That's happened a few times with my two 3870's...

uninstall the card(s) in device manager, use driver cleaner to remove the rest of the ATI drivers, then install just the drivers.
Then, download CCC (separate installer) and install it from that
do you know what was actually causing this problem? sounds like it could be the transition between old and new drivers/CCC, because whne all is removed it works agen.
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Catalyst Drivers Question... ashere65 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-25-2008 03:22 PM
Ati Drivers VS Nvidia Drivers Whirlwind New Systems | Building and Buying 5 03-09-2008 09:03 AM
Nvidia drivers, Boot problems, restart problems all related????? FastNOT Hardware Repairs and Troubleshooting 3 02-12-2008 06:18 AM
AMD / ATi Catalyst 7.11 Drivers Osiris Monitors, Printers and Peripherals 7 11-22-2007 01:30 PM
Leaked ATI Catalyst 7.10 Beta Drivers Osiris Overclocking and Modding 0 09-23-2007 11:35 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.