ATI Crossfire setup, im confused - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-01-2008, 12:18 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 61
Default ATI Crossfire setup, im confused

I just bought two 4870's and was wondering, how exactly do i hook both of the cards up with a single vga cable. then i started watching videos and there is supposedly a special split Y cable that is able to plug into the two cards and then one goes back to the monitor. Where do i find this cable?!?!?!?
__________________

__________________
Asus Maximus Extreme
Q6600 2.4Ghz @ 3.4GHz
DDR3 1600 9-9-9-25
MSI 8800GT OC
750W PSU
320GB WD HDD

3dMark06: 1024x768 no AA=16808
1280x1024 AAx8 Anisotropicx16= 7803
xbox122501 is offline  
Old 07-01-2008, 12:39 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: ATI Crossfire setup, im confused

You don't need a splitter cable. You just use the CrossfireX bridge connector to connect both cards and plug one VGA cable into ONE card (the top card). Then turn on your computer and make sure you go to the Catalyst Control Center to enable your Crossfire mode.

This must be connected to the top of both cards:
http://www.wieson.com/manager/upload...cross-fire.jpg
Like this:
http://img.tomshardware.com/us/2007/..._crossfire.jpg

Finished product:
http://www.pcper.com/images/reviews/...einstalled.jpg
See, just one VGA/DVI cable
__________________

__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 07-01-2008, 02:38 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: ATI Crossfire setup, im confused

Crossfire supports Dual-Video Setup when enabled unlike SLi, just plug in both Monitors on the top most card like Surgevel said
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-01-2008, 03:42 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: ATI Crossfire setup, im confused

The Y cable is oldschool crossfire. It just uses bridges like SLI does now.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internet connection sharing behind a router KSoD Computer Networking and Internet Hardware 8 03-01-2016 11:32 AM
*Updated* Laptop Graphics Cards Ranking List veg1992 Laptops and Notebooks 98 12-05-2015 10:24 PM
dual-boot partition setup darkop16 Linux and Open Source 28 12-30-2007 07:40 PM
Laptop Video Cards Whirlwind Laptops and Notebooks 5 12-17-2007 12:46 PM
Crossfire Question with X1950XT Ethereal_Dragon New Systems | Building and Buying 14 11-25-2007 01:30 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.