Asus P5W DH probs - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-08-2006, 05:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 20
Exclamation Asus P5W DH probs

Using a p5w dh board with my conroe build. Board alone plugged into power will not give any audible beeps at all with out without cpu installed.

I should get 3-7 beeps with a bare board should I not? I installed all the hardware and was ready to roll and got nothing upon power up. So I started unhooking and have tested all the way down to the bare board and still get no beeps. I have tried 3 different working speakers and the same result . It is hooked correctly to the board. If I get no beeps with a bare board I would think it is the board with the problem. I have build 10-15 boxes with Asus boards over the last few years and have not had the first problem so I want to make sure it is the board before I send it back. I have checked over the jumpers on the board and they are all in their default setting. Cannot think of much else to do so I was looking for some ideas from you guys.

If you can think of something please let me know.

Thanks
__________________

drake is offline  
Old 09-08-2006, 07:52 PM   #2 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default

sounds like u have a dead board to me buddy . asus will take it right back with their warranty.
__________________

__________________


Baez is offline  
Old 09-08-2006, 09:40 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 20
Default

I should get beeps without the cpu correct? Any other tricks to this board that anyone has ran across?
drake is offline  
Old 09-08-2006, 09:57 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Quote:
Originally posted by drake
I should get beeps without the cpu correct? Any other tricks to this board that anyone has ran across?
As long as the board is connected to a speaker and a power switch, the PSU, it should beep.
turtile is offline  
Old 09-08-2006, 10:00 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 20
Default

Quote:
Originally posted by turtile
As long as the board is connected to a speaker and a power switch, the PSU, it should beep.
10-4 , just frustrated. Waited on the board a few extra days and once it comes .. it is DOA. I WANT it to WORK!
drake is offline  
Old 09-09-2006, 06:28 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

i feel your pain , DS3 was defect for me
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 09-09-2006, 09:24 AM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

I guess they are slacking on quality control because of the huge demand for this board.
turtile is offline  
Old 09-09-2006, 10:36 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Don't know if it has anything relating to your problem, but you may want to check out this thread:

http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=110193
__________________

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.