Anyone use 1080i as their screen reso? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-21-2007, 03:47 PM   #21 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

Quote:
Originally Posted by dario03 View Post
I was pretty sure that
standard tube TV is 480i
Enhanced is 480p/720i
High Dev is 720p/1080i/1080p
ur almost right. Except that there is no 720i but 576i, no p, just only 480p.
__________________

__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 11-21-2007, 03:59 PM   #22 (permalink)
Super Techie
 
ShaolinDreams's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: London, UK
Posts: 457
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

Quote:
Originally Posted by Prophet View Post
You wont notice much of a diff between 1080i and 1080p unless your screen size is bigger the 60". pwned!! :P

But the PS3 will look amazing on it none the less
you cant pwn me lol

to be honest mate.. i really couldnt tell ya about 1080i.. never had it. All i can tell ya if that my tv picture quality is sex in a plastic bezel


__________________

__________________
Gaming Rig
Intel Core 2 E6600 @ 3Ghz -Upgrade- Intel Core 2 Quad Q9450
Arctic Cooling Freezer 7 Pro 25C/35C
Asus P5N-D Nforce 750i 1333FSB
Crucial Ballistix 2x1GB DDR2 800MHz -Upgrade- Crucial Ballistix Tracer RED 2x2GB 800Mhz
2x SataII, 2x IDE Total = 1.1Tb
EVGA 8800GTS 512mb 'Crysis Edition' @ 750/1900/2000
Onboard Realtek 8.1 Sound Jazzy!
Hiper Type-R 580w -Upgrade- Gigabyte ODIN GT 800W
Modded iCute -Upgrade- Antec 900
19" Iiyama CRT -NEXT Upgrade!- Samsung SM-T260HD 26" w/ Digital TV Tuner / Samsung SM-T240 24"

3DMark06 Score- 13k :)
ShaolinDreams is offline  
Old 11-21-2007, 04:01 PM   #23 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

i was using my hd tv which is a samsung1080p tv with 10000:1 contrast to play team fortress it was beutiful. alltho i didnt get any frame drops from my 1280x1024 to the 1080p, so im asuming 1080p is comparable to 1280x1024? just not wide screen.
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 11-21-2007, 05:13 PM   #24 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

1080p is 1920x1080 i believe. TV's are usually 16x9, with computer monitors being 16x10. Thus the 1920x1200.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-21-2007, 05:50 PM   #25 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

all i kno is the colours on teh tv where great, made everything look exelent i played ut3 demo on it aswell made the game look 10x better. at 30fps
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 11-21-2007, 05:51 PM   #26 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

Ya i'm excited to get my htpc set up. My 5 year old sony 42" wega only has a dvi input so it should in theory just work like a huge monitor with mediocre resolution. Pretty sure its only 1080i as its one of the first rear projection lcd tv's that was on the market. Good news is, since its first gen im pretty sure it was made in japan and not china
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-21-2007, 06:06 PM   #27 (permalink)
Ultra Techie
 
Blitersety's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Finleyville, PA
Posts: 682
Send a message via AIM to Blitersety
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

Quote:
Originally Posted by Wildside View Post
i got a question. How do u count the lines of pixels to know what the exact resolution is? I mean, ppl already found out that Halo 3 displays 640p but upscaled to 720p, 1080i/p.

how can someone do this? I NEED TO KNOW!!!!
I'm curious about this as well. Doesn't anyone know?
__________________
Technology articles, reviews, and more! http://www.suite101.com/profile.cfm/philipdavis
-Asus P5Q Deluxe
- Intel G0 Q6600
-EVGA GeForce 8800 GTX
-Corsair TX750
-Antec 900 case
-Seagate Barracuda 320 GB HDD - main
-WD 320GB HDD - secondary
-Seagate Barracuda 500 GB HDD - tertiary
-Crucial Ballistix Tracer 3GB DDR2
-Lite-On 20x DVD burner
-Wireless MX-Revolution mouse
-Logitech G11 keyboard
Blitersety is offline  
Old 11-21-2007, 06:10 PM   #28 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

the sharpness is increased, with a 1080p detail tho you can see more texturs, if it is added to the disk, liek i have a dvd upscail and everything looks sharp crisp and amazing it only lacks texture.
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 11-21-2007, 08:33 PM   #29 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 482
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

1920 x(multiplied) by 1080 = 2073600 pixels. Thats how you get your pixels

i dont know much about upscalling, other then the fact thats that a 1080i picture upscaled to 1080p isnt considered the true 1080p picture because to get a 1080p picture it has to be recorded in 1080p. As well there is no such thing as 720i, only 720p.
__________________

Sig by Nosboost300
Prophet is offline  
Old 11-21-2007, 10:45 PM   #30 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Anyone use 1080i as their screen reso?

ya thats what im saying it will upscale teh resolution, but you wont have the textures and detail of the 1080p just the sharpness, its hard to descrive, the higher teh resolution the more textures are able to be displayed.
__________________

__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone Screen Brighter Than iPod Osiris Phones, Tablets, and other Handheld Devices 4 09-15-2007 04:00 PM
Blue Screen before login Chrono Hardware Repairs and Troubleshooting 2 07-28-2007 03:36 AM
mini camcorder screen problem (urgent help) -RockMan- Monitors, Printers and Peripherals 0 04-24-2007 03:50 PM
Screen stays black.... Cajete Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-01-2007 08:20 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.