Anyone power supply savy ? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-27-2007, 07:12 PM   #11 (permalink)
TeH ViZarD
 
PanzerKammander's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 652
Send a message via AIM to PanzerKammander
Default Re: Anyone power supply savy ?

Modular power supplies really arent that great, all modular psu's have increased latency becuase of the extra connections to the psu. Its better to have a regular configuration.
__________________

__________________
PanzerKammander is offline  
Old 07-27-2007, 07:34 PM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 273
Default Re: Anyone power supply savy ?

Quote:
Originally Posted by PanzerKammander View Post
Modular power supplies really arent that great, all modular psu's have increased latency becuase of the extra connections to the psu. Its better to have a regular configuration.
That's all meaningless mumbo jumbo.. Does it translate to the real world? No. Modular is just as fine as regular wiring except a **** of a lot more convenient.
__________________

__________________
Old rig sold.. :(

Dell Vostro 1700:
C2D T5470, 8600m GT, WXGA+ screen, 2GB RAM, 160GB HD, Vista Ultimate
mrfluffles is offline  
Old 07-27-2007, 07:35 PM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Anyone power supply savy ?

Quote:
Originally Posted by mrfluffles View Post
That's all meaningless mumbo jumbo.. Does it translate to the real world? No. Modular is just as fine as regular wiring except a **** of a lot more convenient.
yep, plug-in what u need, don't plugin what u don't, much more airflow in the case too
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-27-2007, 08:04 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Paisan's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chicago
Posts: 132
Send a message via AIM to Paisan Send a message via Yahoo to Paisan
Default Re: Anyone power supply savy ?

the new and improved modulars have shown no noticeable effect in resistances or voltage fluctuations in benchmark testing. they are just fine. the most important thing with modulars are good connectors to keep good contact.

check out this FAQ. it should be helpful.

The "power supply FAQ" - jonnyGURU.com Forums
Paisan is offline  
Old 07-27-2007, 08:13 PM   #15 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default Re: Anyone power supply savy ?

Quote:
Originally Posted by mrfluffles View Post
Cheaper and as good or better then the Xclio ($80 or $70 if you use a new google checkout account):

Buy.com - Corsair 520W SLI Certified Modular ATX Power Supply - CMPSU-520HX

And yeah if it's the psu from the case, that's probably the thing causing it.. They are only meant from the crap de la crap systems.
Excellent power supply. I bought one a few months ago. And I use it with a 8800gts. I posted some pics on tf, if you want i could post them again. Modular psu's are great, unless they are the ultra x-connect psu's then those are a nightmare.
EDIT: <here are the pictures, scroll to the very bottom.
ToV :: View topic - Recommend me a power supply!
__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 07-27-2007, 08:20 PM   #16 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Anyone power supply savy ?

As another person state you do no not just add up the amps on the rails and get 30....if it is a stock PSU then get a new one because they are horrible always. Modular is just fine.....regardless of what you hear the fact of it being modular does not mean it will not power your system.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 07-27-2007, 09:46 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Anyone power supply savy ?

Quote:
Originally Posted by Sora View Post
As another person state you do no not just add up the amps on the rails and get 30....if it is a stock PSU then get a new one because they are horrible always. Modular is just fine.....regardless of what you hear the fact of it being modular does not mean it will not power your system.
yay sora's back
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-27-2007, 10:19 PM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 20
Default Re: Anyone power supply savy ?

Sora, I see your name says "bang for your buck master." So how about pointing me in the right direction of a PSU ?

I've got a Sapphire x1950 GT - 512 MB that says on the back "30 amps on a 12v rail recommended."
Webfugitive is offline  
Old 07-27-2007, 10:22 PM   #19 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Anyone power supply savy ?

lol... u do know he changed that himself right?? In fact i just changed it

but get a corsair 520 for 80$
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-27-2007, 10:27 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 20
Default Re: Anyone power supply savy ?

LOL yes I'm aware it's a self-proclaimed title.
__________________

Webfugitive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
power supply question raverx3m New Systems | Building and Buying 13 07-24-2007 10:24 AM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
7 VSB from power supply?? GregJ Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-14-2007 11:36 AM
Can I use ATX Power supply without -5 volt out jar99 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-12-2007 02:28 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.