Anyone power supply savy ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-27-2007, 02:47 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 20
Exclamation Anyone power supply savy ?

My video card (Sapphire x1950gt 512mb) , says it requires 30amps on a 12v rail . Currently it's on a PSU that has 12v1 - 14a ... and 12v2 16a. Is that 30 amps ? If so ... why is my computer ...

*crashing during heavy video/games
*freezing (randomly) during minor use
*having problems start-up

(would this cause these problems?)

If not, how do I find one that won't break the bank ?:freak:
__________________

Webfugitive is offline  
Old 07-27-2007, 02:50 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Yorkshire, UK
Posts: 1,693
Send a message via MSN to Vaanish
Default Re: Anyone power supply savy ?

Xclio Greatpower 550W.

Newegg.com - XCLIO GREATPOWER X14S4P3 550W ATX12V 550W Power Supply 100-240V / 200-240V UL, CUL, TUV, CB, VDE, FIMKO, DEMKO, NEMKO, SEMKO - Retail
__________________

Vaanish is offline  
Old 07-27-2007, 02:54 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 20
Default Re: Anyone power supply savy ?

That one will work ? But it has 3x12v rails ... all pumping out 18a ? My video card says 30amp ?
Webfugitive is offline  
Old 07-27-2007, 02:56 PM   #4 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default Re: Anyone power supply savy ?

you dont just add up the rails its more complex then that but yes the Xcilio would work great for you
__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 07-27-2007, 02:57 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Anyone power supply savy ?

Quote:
Originally Posted by fade2black2004 View Post
you dont just add up the rails its more complex then that but yes the Xcilio would work great for you
correct, but what is ur PSU Webfugitive?
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-27-2007, 02:58 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 20
Default Re: Anyone power supply savy ?

I'm running quite a small load. I'd like to keep my watts down if possible. A PSU calculator said I only need 380 - since those results can be screwy sometimes I'm shooting for 450w or lower. Any thoughts fellas?

<fade2black2004>
Whats an easy way to tell if it's acceptable or not ?

<vernong>
It's just the crummy one that came with the iMicro case. 450watt. Would it be causing the aformentioned problems if the ampres is too low ?
Webfugitive is offline  
Old 07-27-2007, 03:34 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 20
Default Re: Anyone power supply savy ?

:-( Still confused.
Webfugitive is offline  
Old 07-27-2007, 04:31 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Anyone power supply savy ?

Quote:
Originally Posted by Webfugitive View Post
I'm running quite a small load. I'd like to keep my watts down if possible. A PSU calculator said I only need 380 - since those results can be screwy sometimes I'm shooting for 450w or lower. Any thoughts fellas?

<fade2black2004>
Whats an easy way to tell if it's acceptable or not ?

<vernong>
It's just the crummy one that came with the iMicro case. 450watt. Would it be causing the aformentioned problems if the ampres is too low ?
thats the issue... never never... use a PSU stock from a case.... its bound to crap on u.... i wouldn't even trust a stock case PSU from Corsair....

we have a pSU guide... no1 reads the stickies anymore.....
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-27-2007, 06:53 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 273
Default Re: Anyone power supply savy ?

Cheaper and as good or better then the Xclio ($80 or $70 if you use a new google checkout account):

Buy.com - Corsair 520W SLI Certified Modular ATX Power Supply - CMPSU-520HX

And yeah if it's the psu from the case, that's probably the thing causing it.. They are only meant from the crap de la crap systems.
__________________
Old rig sold.. :(

Dell Vostro 1700:
C2D T5470, 8600m GT, WXGA+ screen, 2GB RAM, 160GB HD, Vista Ultimate
mrfluffles is offline  
Old 07-27-2007, 07:09 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Anyone power supply savy ?

lmao at crap de la crap
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
power supply question raverx3m New Systems | Building and Buying 13 07-24-2007 10:24 AM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
7 VSB from power supply?? GregJ Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-14-2007 11:36 AM
Can I use ATX Power supply without -5 volt out jar99 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-12-2007 02:28 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.