Anyone know anything about POWER6 IBM processor? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-09-2009, 12:25 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 283
Default Anyone know anything about POWER6 IBM processor?

I've just learned about the POWER6 IBM duo core 4.7G processor. It seems super powerful, just what I would like.

But the IBM tech I talked to couldn't or wouldn't tell me where I could buy it. I've seen it quoted on the internet at @ $1000 but I haven't found any venders.

Does anyone know how to buy these? And are they super hot? I imagine it could cook eggs.

Thanks
__________________

darsunt is offline  
Old 07-09-2009, 02:20 PM   #2 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Anyone know anything about POWER6 IBM processor?

power6 CPUs are amazing but I've never seen them for sale on their own - only in IBM servers.
__________________

__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 07-09-2009, 02:35 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default Re: Anyone know anything about POWER6 IBM processor?

I don't think power6 can read x86 instruction sets so I'm not sure why you would want it.
__________________
Bedroom Rig:
HP Pavillion Mini Tower Case
Intel Pentium III Coppermine @ 800MHz
Hyundai 128MB PC100 SDRAM @ 3-2-2-5
Vision Tek Xtasy 9200SE PCI 128MB @ 200/400
19GB Quantum Fireball

Don't be jealous!
Jumping_Bean514 is offline  
Old 07-09-2009, 02:47 PM   #4 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Anyone know anything about POWER6 IBM processor?

He wants something for some students doing some research. I'm sure thay have/can get access to some suitable software but the hardware is the problem at the moment. I agree though this is not the way to go unless he gets a machine from IBM
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 07-09-2009, 02:55 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 283
Default Re: Anyone know anything about POWER6 IBM processor?

I'm just checking it out. 4.7GHz is really something.

It does look like it is unobtainable. I chatted with an IBM tech and he seemed distinctly cold about the whole idea. But it would have made a cool workstation for graduate students.
darsunt is offline  
Old 07-09-2009, 03:05 PM   #6 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Anyone know anything about POWER6 IBM processor?

Deskside Development System | Products | SiCortex
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 07-09-2009, 05:10 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
myowngod's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 286
Default Re: Anyone know anything about POWER6 IBM processor?

Just a question, but my i7 920 is running at 4.45 ghz ... i realize you are looking for single core/dual core... but for the money... why not just get a 920 with some decent watercooling and let her rip?
__________________
HAF 932 | i7 920 @ 4.4ghz | OCZ Platinum | EVGA GTX285-SC | EVGA X58 SLI
Corsair 1000HX | Samsung T240 & 2253bw | Watercooled
myowngod is offline  
Old 07-09-2009, 06:48 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 283
Default Re: Anyone know anything about POWER6 IBM processor?

Good question.

The students don't want to write their programs to run on parallel processors, I guess its some kind of pain to write them like that. So if I bought a quad core, the calculations would go through just one processor, leaving the other 3 sitting there. A complete waste.

So I can't use quad cores - which is a real damper. If I could use multiple quad cores, I could let truly let it rip - a 144G workstation!

With one core duo, it's not much use getting more than 16G of memory, is it?
__________________

darsunt is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Processor and graphics question, for buying laptop? Joecoolwashere Laptops and Notebooks 8 02-10-2009 02:07 PM
Changing processor on old IBM Thinkpad josephfuentes Laptops and Notebooks 4 06-06-2008 07:12 PM
April 20 Price Drop? dhgunit New Systems | Building and Buying 45 04-23-2008 08:04 PM
IBM z10 Processor Takes 20-core Crown b1gapl New Systems | Building and Buying 13 02-28-2008 09:35 AM
AMD Athlonô 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.