anybody have this problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-24-2007, 07:13 PM   #1 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default anybody have this problem?

hey when i am playing COD4 sometimes i get this weird lock up occasionally.
i get either red or blue like..tile?..thats the only way to describe it and the frame freezes.
the sound will come on, then go off, then come on then go off, but the picture never starts back up, i have to re-boot.
i have switched down to the 169.02 drivers to see if that was the problem, and it still happens.
i haven't re-set my cpu overclock, but i have tried setting it down some.
the card is running stock 600/900.
anybody have any idea what the deal is? do i need to RMA this card?
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 11-24-2007, 07:15 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: anybody have this problem?

Any idea what kind of temps you are seeing prior to lockup? How does it act after reboot, is it prone to lock up quickly in succession after the first lockup?
__________________

__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 11-24-2007, 07:16 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: anybody have this problem?

Tile yes got it on BF2. It's artifacting for what i understand set down the clocks on your card a little , that might help.
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 11-24-2007, 07:22 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default Re: anybody have this problem?

Quote:
Originally Posted by Preacher View Post
Tile yes got it on BF2. It's artifacting for what i understand set down the clocks on your card a little , that might help.
his card is at stock he said.. if i had artifacting at stock with a card i would deff. RMA...
__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 11-24-2007, 08:06 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Deadpixel's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 844
Default Re: anybody have this problem?

sometimes the frame rate drops to like 24 or soemthing and then comes back up wiht my 8800GT
__________________
A hero need not speak. When he is gone, the world will speak for him.
Deadpixel is offline  
Old 11-25-2007, 12:55 AM   #6 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: anybody have this problem?

Quote:
Originally Posted by Ethereal_Dragon View Post
Any idea what kind of temps you are seeing prior to lockup? How does it act after reboot, is it prone to lock up quickly in succession after the first lockup?
no i really dont know.
i touch it, and it is pretty friggin hot up at the front of the heatsink, close by the SLI bridge.
i was thinking temps as well, hrrrm.
i will monitor the temp and see what it stays at during gameplay.
after re-boot it is usually fine for another indefinite period of time.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 11-25-2007, 01:50 AM   #7 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: anybody have this problem?

may have found the problem.
i think i reset rivatuner by mistake to auto control and it maxes out fan at only like 60% or something.
im going to try setting it to 100% manually and play COD4 all day tommorow and see what happens.
this could definitely be the problem.
but, what im reading on the evga support website is not making me feel a whole lot better.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Media Library (I Presume) Problem. Nadegas Microsoft Windows and Software 4 06-08-2007 08:27 AM
Dhcp leasing problem Kloppstock Computer Networking and Internet Hardware 12 05-13-2007 07:13 PM
cant find the problem... Jhill1 Hardware Repairs and Troubleshooting 13 05-07-2007 04:51 PM
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 06:04 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.