Anandtech: B3 Phenom, Q9300, Wolfdale Reviewed - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-31-2008, 05:16 AM   #31 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Anandtech: B3 Phenom, Q9300, Wolfdale Reviewed

Yeah 30% is pretty significant when you are talking about encoding, because files are usually very large.

Even just 720p encoding will take ages....and 30% is a LOT of time when you are talking about hours.
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 03-31-2008, 12:26 PM   #32 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Anandtech: B3 Phenom, Q9300, Wolfdale Reviewed

30% is definitely a significant difference, no doubt about it.
that depends on the usage of your rig, as well though.
i don't encode anything. i download music, burn cd's, give my sage-like advice here at TF (lol), maintain some of my clan's website, load my mp3 player, and play games. so, the difference for me is really not a big deal.
p.s. thanks for the mobo link maroon!
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 03-31-2008, 01:10 PM   #33 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: Anandtech: B3 Phenom, Q9300, Wolfdale Reviewed

Quote:
Originally Posted by maroon1 View Post
But if you are dealing with large files, then there would be much more than few seconds difference

For example, if it takes 1 hour for Phenom 9550 to encode a large DivX Movie, then Q6600 would take around 40 min because it is around 50% faster.
Well the 9550 is slow, if i were to buy a Phenom it would be the 9850 BE, which is the closet to the q6600 at its stock speed. I would then try to get it stable at 3ghz.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 03-31-2008, 04:56 PM   #34 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Anandtech: B3 Phenom, Q9300, Wolfdale Reviewed

9850 BE supposed to be priced at 235.00 on the 7th of april.
unlocked multiplier woot.

i'll probably still buy an e8400-8500 if i upgrade before AMD comes ou twith their 45nm chips.

i would not feel bad AT ALL buyin the 9850 for that much money, if i had a mobo (GOD*&N evga!) that supported a phenom. still up in the air if my foxconn bios will support it. but looks like a big NO WAY from what i have read.
which is why i will likely be going intel, even though i consider them the devil lol, next time...i was all but promised (along with A LOT of other 590sli users) that this mobo would support a phenom. burn me like that and it's like, "shame shame...i wont be buying your products any more".
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 04-01-2008, 04:22 AM   #35 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Anandtech: B3 Phenom, Q9300, Wolfdale Reviewed

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
just go with what Intel has out now, but I for one am more than happy with what AMD has right now, because I only game and web surf, and an x2 4600+ will be fine for me
Have you got the 4600+ running yet?

Anyway, I agree; that 4600+ will run games well.
And I should know, since that CPU was mine
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-05-2008, 08:47 PM   #36 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Anandtech: B3 Phenom, Q9300, Wolfdale Reviewed

Haven't yet, my parents haven't bought any of the other stuff yet, but I think I might be earning the cash faster than they actually say yes (my grades are BS so they complain)
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
2 Phenom reviews gurusan New Systems | Building and Buying 210 11-20-2007 11:49 AM
Phenom x4 vs Intel Core 2 and Quad gurusan New Systems | Building and Buying 25 11-03-2007 07:01 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.