AMD vs Intel - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2008, 06:44 PM   #21 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default Re: AMD vs Intel

bleh, i won't mind, i'm sure i'll have it up around 3.6ghz and i'll be fine with it

Okay, but here is a question looking into the future. If I'm running a 750i mobo with 2 gigs of mushkin ddr2 1066 ram, and the E8400. Could I run 2 8800GTS G92's??
__________________

__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 06-14-2008, 06:49 PM   #22 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: AMD vs Intel

yes, you'll be fine
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 06-14-2008, 06:55 PM   #23 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default Re: AMD vs Intel

whoops, i meant to add with my current power supply. I have a 520w with 40a

also as far as system memory, Mushkin, or Kingston hyperx?
__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 06-14-2008, 07:05 PM   #24 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: AMD vs Intel

520 should do it.. i've seen plenty of people getting away with the corsair psu and dual cards
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 06-14-2008, 07:07 PM   #25 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default Re: AMD vs Intel

Okay cool.
__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 06-14-2008, 09:02 PM   #26 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: AMD vs Intel

the more i read about running 2 512's tho....
you wont really have more frames than your monitors refresh rate...really is the case with SLI period. so, if you dont have a 32" monitor, it wont really matter (i have a 24" and i am about to return the 2nd card because it is making really no difference @ my resolution with all max settings)...SLI with those two VERY powerful cards is rather pointless.
but, if you uncap the frames it will run higher (or at least, fraps will display that it is higher). if you were going to get 2 512's immmediately, i'd go with a gx2 instead.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 06-14-2008, 09:20 PM   #27 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default Re: AMD vs Intel

right now I have a 19" samsung lcd with 60hz refresh. I get really crappy fps with my current build. (same as yours, but with one g92 lol)
__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 06-14-2008, 09:47 PM   #28 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: AMD vs Intel

i dont know how thats possible. i get excellent FPS in every game i play. i get/got excellent rates with just one. as a matter of fact i was just playing cod4 at 80+ with one card.
i really get good framerates (displayed by fraps) when i uncap the game.
but, it doesn't do any good if your monitor only displays "x" fps (ie in your case, 60)...your monitor is still the bottleneck, not your cpu. i can run my 5000 at 2.4ghz and see no difference in framerates versus running it at 3.3ghz.
your cpu is not the problem.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 06-14-2008, 09:53 PM   #29 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Re: AMD vs Intel

The q6600 had better benchmarks on toms hardware 07. CPU Charts 2007 - Tom's Hardware
__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Old 06-14-2008, 10:06 PM   #30 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: AMD vs Intel

at 1920x1200.. i think SLi is needd if you like throwing in high anti-aliasing.. high meaning 8xQSAA and 16xAF ... with those in certain games.. SLi is needed... but if you care not of filters.. then 1 single gts will get the job done no doubt
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel lawsuit from AMD pushed to 2010, Intel Monopoly! Wildside Polls 30 06-24-2008 05:28 PM
Intel bans Nvidia Apokalipse Polls 66 06-24-2008 05:26 PM
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
Intel Beats AMD to Lead-Free Processors maroon1 New Systems | Building and Buying 3 10-24-2007 03:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.