AMD unleashes the 6000+ - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-21-2007, 05:56 PM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

the amount of L2 cache doesn't affect AMD K8 CPU's nearly as much as Intel CPU's.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 02-21-2007, 06:07 PM   #12 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

Quote:
Originally posted by M733mhz
nobody really wants AMD systems anymore, Atleast not people who have the know-how to read benchmarks.
i do.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 02-21-2007, 06:15 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
M733mhz's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 648
Send a message via AIM to M733mhz
Default

Well, I'm right there with ya man. My lanparty and 4000+ get done everything I need done. It's just everyone now builds core2duo machines, I've only seen like one or 2 AMD builds on here and people are constantly shoving Intel down their throats as if you HAVE to have a core2duo.
__________________


M733mhz is offline  
Old 02-21-2007, 06:19 PM   #14 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

You don't HAVE to but unless your on a tighter budget or are just a strict AMD fanboy it would be stupid to go with an X2 over a C2D at this time just becuase after overclock they are just way more powerful for the money.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 02-21-2007, 06:23 PM   #15 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

X2's are less expensive.

Plus, K8L will apparently work in socket AM2. K8L is supposed to be 1.8x as good as K8.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 02-21-2007, 06:33 PM   #16 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

^^yep^^
an amd x2 3800 is like 110 dollars on new egg.
there's nothing that can meet its performance for a hundred bucks. nothing.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 02-21-2007, 06:37 PM   #17 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

p4's was just my example of the mhz they compare it to, not everything is literal. they did it to compare it to the intel chips regardless of which model.

first, no its not a model number so thank you for starting off your post proving you know nothing of the topic. yes its "kinda" model number but they do it to falsely represent what they chip is "like". i will explain this down in the post.

second, yes it is because they are saying its like a 6000mhz chip and the 4200 is like saying they have a 4.2ghz chip when its only runing at 2 something. so again thank you for once again proving you dont know the topic and again its to say what there chip is "like"

third, about 80-90% of my time i find my self running 90-100% cpu usage along with 1-1.5 gigs of memory in use. sketching on photoshop doesnt get you high usage, have 200 photos open that you are editing along with 15 other apps for web design and editing those and creating and rendering and etc. you will and i do utilize my computer to its fullest because i do work unlike most people that just want there computer for ocing, its my work and day to day business.

forth, the whole last half of your post is nonsense and relates to nothing i said and is completely backwards to what i was explaining. my point is that you buy an AMD and they have for years been saying that there chip is "like" (X) amout of mhz but its really about half that amount. i see there point and yes the lower clock speeds run faster then intels and the same speed and even a little high. im not talking about that. Intel can come out with a 1.8ghz chip after they have been selling 3.0 and 3.8ghz chips and know their consumers are smart enough to know that even tho these new chips have half the ghz of there old ones that its still faster. they didnt say Intel core2duo 1.8ghz 9,000+ to convince there buyers that there chips are really like something. AMD had to convince its buyers that all there chips are "like" having this much so that people would buy it. granted it worked and granted there chips may be like that amount or close to it, its still false and they kinda had to trick people into buying it so people would. cuz i bet you guys out there if you were 13-14 and intel had a new p4 at 2.0ghz and you saw AMDs chip to compete with it was a 800 mhz, no one would buy it. yes i exaggerated that but you get my point.

wow thats long and should cause amd fanboys to get hot headed. i dont love intels, i love anything thats good ive worked with Sun computers that didnt run either intel or amd and they were blazing for there time.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 02-21-2007, 06:41 PM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

no, read the history.

AMD's P-rating is based on thunderbird processor performance.

that's all there is to it.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 02-21-2007, 07:02 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

Intel is just a tad bit more, with the room for 60-80% OC

Amd is cheap as dirt, but thats what you get compared to intel.

The stock speed : price is the same for intel and amd in the mid market... but it doesnt matter because everyone Oc's C2Ds, so its not even a question. If you're up and into the C2D prices...

GO FOR THEM

YOU = RETARD, if not
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 02-21-2007, 07:06 PM   #20 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

everyone overclocks C2D's?

I met a guy at a LAN party who had his E6300 at stock.

this was at a LAN party, mind you, where custom-built PC's are the norm.

And what about all those Dell's, HP's etc?
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.