AMD stutter. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-30-2008, 02:35 AM   #1 (permalink)
 
zedman3d's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,852
Default AMD stutter.

My friend says he has one AMD AlthonX2 6000+ and one Phenom 9550 (separate rigs) and he says occasionally it will stutter for a second or so and continue on.

Just wanted to know if anyone has experienced this with AMD chips in general.

Wanted to know before i consider one.
__________________

zedman3d is offline  
Old 12-30-2008, 02:39 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: AMD stutter.

Stutter in what way? I run the 125w version of the 6000+ here nice and stable.
__________________

eyeCpc is offline  
Old 12-30-2008, 02:47 AM   #3 (permalink)
Inspired by Art
 
tastegw's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 1,400
Default Re: AMD stutter.

Quote:
Originally Posted by eyeCpc View Post
Stutter in what way? I run the 125w version of the 6000+ here nice and stable.
same for my 125w 6400, no problems at all.
__________________
tastegw is offline  
Old 12-30-2008, 02:59 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: AMD stutter.

Newegg was sold out of the 6400+s when going to order at the time leaving me with the 6000+.

I will get around to reseating the hsf with a fresh app of Artic Silver or a better paste soon enough however since the temps are now getting a little warm at times. Other then that no complaints in over a year's amount of time.
eyeCpc is offline  
Old 12-30-2008, 03:10 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ohio, on the Lake. Its my backyard :)
Posts: 296
Default Re: AMD stutter.

I have a AM2 Sempron 3800, a AM2 X2 4800+ and tomorrow, a X4 9850

Never encountered this "Stutter"

What is he doing when it stutters?
__________________
AMD X2 555 unlocked to X4 B55 @3.5 | 8GB GSkill Sniper series | Asus M4A89GTD Pro/Usb3 | 2x XFX HD6850 | 600W OCZ ModXStream | Thermaltake V9 Black edition | Corsair H50 | 2x 1TB Samsung HD's
Heatware
TipsySmile is offline  
Old 12-30-2008, 03:17 AM   #6 (permalink)
Inspired by Art
 
tastegw's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 1,400
Default Re: AMD stutter.

Quote:
Originally Posted by eyeCpc View Post
Newegg was sold out of the 6400+s when going to order at the time leaving me with the 6000+.

I will get around to reseating the hsf with a fresh app of Artic Silver or a better paste soon enough however since the temps are now getting a little warm at times. Other then that no complaints in over a year's amount of time.
when were you looking, i just checked my newegg account, i placed my order on 1/17/08, just after a decent price drop. (was 159.99, 171.xx after tax and shipping)

btw, how much was your 6000+
__________________
tastegw is offline  
Old 12-30-2008, 03:50 AM   #7 (permalink)
 
zedman3d's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,852
Default Re: AMD stutter.

He says its when he games it will lock up for half a second or so every few minutes and it only happens with his AMD build.

But looks like its something hes done so thanks for the help.
zedman3d is offline  
Old 12-30-2008, 03:57 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: AMD stutter.

Quote:
Originally Posted by tastegw View Post
when were you looking, i just checked my newegg account, i placed my order on 1/17/08, just after a decent price drop. (was 159.99, 171.xx after tax and shipping)

btw, how much was your 6000+
That was about $140 when ordering the 6000+ back in 2007. I would have to look back on the shipper for the exact amount.
eyeCpc is offline  
Old 12-30-2008, 04:49 AM   #9 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: AMD stutter.

The only time I get stutters is when I m playing games on an unstable over clock. Even then though, I can just run AMD Fusion, and the stutter pretty much disappears.
__________________


Hussein19891 is offline  
Old 12-30-2008, 03:30 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: AMD stutter.

Quote:
Originally Posted by zedman3d View Post
He says its when he games it will lock up for half a second or so every few minutes and it only happens with his AMD build.

But looks like its something hes done so thanks for the help.
Have your friend keep an eye on the temps and other things like running memtest to see if the memory has developed any faults. It may be a simple need to update video or sound drivers since this is seen while gaming.
__________________

eyeCpc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD to make "significant corporate announcement" tomorrow, possibly breaking up Wildside Polls 8 10-11-2008 07:59 PM
AMD and Havok to Optimize Physics for Gaming Wildside Polls 5 06-13-2008 10:57 PM
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
AMD Triple Core? Osiris Monitors, Printers and Peripherals 4 09-19-2007 07:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.