Is AMD Now Obsolete????? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-04-2008, 11:16 PM   #11 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
AMD is not obsolete at all. It's not like Intel is downright mopping the floor with them. They're just behind, but that doesn't make them useless.

Go with the company you like.
That sums it up. Every once in a while, the "tide" changes and one company gains "dominance." AMD is just behind but it isn't obsolete.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 01-04-2008, 11:24 PM   #12 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

u guys think AMD can catch up with the B3 stepping Phenoms? I mean, how much differ is B3 compared to B2?
__________________

__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 01-04-2008, 11:25 PM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
That sums it up. Every once in a while, the "tide" changes and one company gains "dominance." AMD is just behind but it isn't obsolete.
exactly, even tho it was two Processor line ups in a row AMD is not obsolete, I mean if it worked like that then that guy you talked to would have said that the Pentium 4 and Pentium D back in the day, simply put that guy you talked to is a moron
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 01-04-2008, 11:31 PM   #14 (permalink)
TY, May I have another?
 
Join Date: Aug 2007
Location: Somewhere over the rainbow
Posts: 628
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
exactly, even tho it was two Processor line ups in a row AMD is not obsolete, I mean if it worked like that then that guy you talked to would have said that the Pentium 4 and Pentium D back in the day, simply put that guy you talked to is a moron
now now don't be so harsh, we don't know the whole context of the question that was asked, also the guy that he talked to didn't say that AMD was obsolete.

Quote:
Originally Posted by mcovalt View Post
I am building a computer and decided I would go with an AMD dual core processor. A custom computer builder I talked to stated that I should not buy an AMD processor because they pail in comparison to Intel's lineup and they won't catch up anytime soon. Should I ditch AMD for Intel and not look back?
__________________
Intel e6750 @ 3.2ghz
4GB Gskill HZ's @ 1066, 5-5-5-14
XFX GTX 260
EVGA 680i
Lian Li Pc-A05
TRUE Black Edition, lapped to almost mirror finish.
SHaTTaFaKKaP is offline  
Old 01-04-2008, 11:40 PM   #15 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

Quote:
Originally Posted by SHaTTaFaKKaP View Post
now now don't be so harsh, we don't know the whole context of the question that was asked, also the guy that he talked to didn't say that AMD was obsolete.
he prefered intel because they r doing better in performance then AMD, but all that should change when B3 stepping processors come out.......maybe.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 01-04-2008, 11:52 PM   #16 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

All I gotta say is this, AMD is behind Intel, but they are still quality chips and they can still runs the newest games out there, and Intel may be in the lead now, but let's flash back to the arrival of Athlon 64 processors. I remember when i first joined this forum in 05, and everyone was saying AMD demolishes the P4 in gaming. People would be making jokes about how bad intel's chips were all the time. I know all you guys remember that too. Holler if you hear me. Intel fanboys were constantly getting punked on. So it can change anytime, and that's why I never say "oh Intel sucks" or "oh AMD sucks" because its always changing.



hey shatta what's up with your sig 12ghz quad core??
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 01-04-2008, 11:53 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Null
Posts: 300
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

Quote:
Originally Posted by SHaTTaFaKKaP View Post
now now don't be so harsh, we don't know the whole context of the question that was asked, also the guy that he talked to didn't say that AMD was obsolete.
Correct, I was just curious if you guys knew anything about the future of the processors. I have a relative that works at intel (gets me great deals on there stuff ) and quite frankly, intel's not doing so hot. They are laying off people right and left supposedly because of AMD's massive presence in the budget market, which intel used to dominate too. If this trend continues AMD may start cranking out some high quality processors to even out there business while they have a slight money advantage. But, my friend was correct, intel, as of now, beats down AMD like a sick dog. No one said they were obsolete. That was for you guys to decide.
__________________

Rig:
LONG VERSION:
eMachines T5062
Single-core AMD Athlon 64 3800+ (UC'd to 1.06 GHZ)
256MB 667MHz DDR2 - Nvidia GeForce 6150SE (integrated)
20GB 4800rpm IDE - Eight channel (7.1) Audio
Windows ME... and Playing Crysis at 1 fps

SHORT VERSION:
Hard-Core
mcovalt is offline  
Old 01-04-2008, 11:57 PM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 174
Send a message via AIM to Okitasoshi
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

I say $190 for a Quad core is far from Obsolete, I mean...$190! that is cheap as heck, only $10 more than the 6000+ and it way outperforms it. Is Phenom better than Q6600? no, but it's a lot cheaper and still outperforms any dual core Intel has for the same price.
Okitasoshi is offline  
Old 01-04-2008, 11:58 PM   #19 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

Quote:
Originally Posted by Okitasoshi View Post
I say $190 for a Quad core is far from Obsolete, I mean...$190! that is cheap as heck, only $10 more than the 6000+ and it way outperforms it. Is Phenom better than Q6600? no, but it's a lot cheaper and still outperforms any dual core Intel has for the same price.
actually now its only $185 with a coupon code lol.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 01-05-2008, 12:03 AM   #20 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Null
Posts: 300
Default Re: Is AMD Now Obsolete?????

Right, if you look at intel vs amd in the sense of names (e.g. "dualcore" "quadcore" etc.) intel drops amd like a bag of dirt. But if you look at them in terms of price, imo, where it really matters, amd wins (that is unless you want to go above and beyond with the intel quadcore or something of that preformance then intel has no competition with amd in the sense that amd doesn't go that far).
__________________

__________________

Rig:
LONG VERSION:
eMachines T5062
Single-core AMD Athlon 64 3800+ (UC'd to 1.06 GHZ)
256MB 667MHz DDR2 - Nvidia GeForce 6150SE (integrated)
20GB 4800rpm IDE - Eight channel (7.1) Audio
Windows ME... and Playing Crysis at 1 fps

SHORT VERSION:
Hard-Core
mcovalt is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
AMD Details Next-generation Platforms! Wildside New Systems | Building and Buying 2 12-15-2007 03:35 PM
AMD Rumoured to Unveil AMD Phenom X3 with Three Cores maroon1 New Systems | Building and Buying 21 09-22-2007 12:25 AM
AMD Triple Core? Osiris Monitors, Printers and Peripherals 4 09-19-2007 07:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.