AM2 Mobo help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-29-2006, 10:52 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 165
Default AM2 Mobo help

whats a good mobo for AM2 thats not gonna cost a ton, i dont want some like 300 or even a full 200 dollar mother board but i want to have a good chip set and the ability to upgrade in the future.

Also is their a big diffrence between AM2 and intel core duo? Im not gonna spend alot of money on a CPU maybe 130-150 bucks (but it is for gaming) which will give me the best results for now and 6 months down the road when i ahve more money?

ki9090 is offline  
Old 10-29-2006, 11:08 PM   #2 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
bmxfreakrider's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068

price vs power...well, the c2d got loads of power, but it costs loads. amd, got less power, but for way less price. so....go for a c2d mobo, a 6600gt, a cheap proessor that will work with the mobo, and 2gb ram. in a few months when u get money, get the c2d, then get a g8800

OR, if you want to go the amd route, get a msi, dfi, epox, or biostar mobo, a A64 X2 4400+, g80, 2 gb ram.

then, for your first question, EPoX Mobo

Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 10-29-2006, 11:24 PM   #3 (permalink)
True Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 165

i thought AMD was the king of gaming, so is intel my best bet for gaming performance now????

Also can you tell me if this mobo can run the new intel cpus?

Im at a loss of what to do since i have very limited money but dont want to back ym self in to a corner and not be able to upgrade.
ki9090 is offline  
Old 10-30-2006, 06:26 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 670

AMD used to be kind of gaming, they will likely reclaim the crown some time down the road with a new release, but intel claims everything and then some more with the Core Duo.

just look at the fastest super Pi times for Intel vs AMD these days, sub 9s for intel and just on 20s for AMD's best efforts. (overclocked, not stock)

so basically, at this point in time core duo is just faster, end of story.
<img src=\"\">
Raekwon is offline  
Old 10-30-2006, 11:25 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475

Asus M2N-E for AMD

Only the intel "Core" CPUs are faster.

Chipsets that support it:
Nforce 570
Nforce 590
Nforce 4 - revised M/B
975x with newer Bios
turtile is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.