Am I the only one that thinks this card is stupid? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-26-2006, 04:17 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default Am I the only one that thinks this card is stupid?

Seriously, how do people get away with selling this crap...
http://cgi.ebay.com/512MB-nVIDIA-660...QQcmdZViewItem
Who even knew they put 512mb of GDDR2 into a 6600GT, cuz apparently XMedia is doing that (who are they?)
__________________

__________________
sprtnbsblplya is offline  
Old 02-26-2006, 04:23 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 300
Default

Er... i just got an error the page isn't loading on ebay. Anyways, I never heard an 660GT getting 512MB, anyways nVidia would'nt upgrade the 6600GT now .... it's old
__________________

__________________
Sig reinstated SigSanta
Kazama is offline  
Old 02-26-2006, 04:28 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default

Yeah, what a piece of junk.
Is the 6600GT even fast enough to fully utilize 512mb of memory? I didnt think it was.
__________________
sprtnbsblplya is offline  
Old 02-26-2006, 04:54 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 300
Default

I need your **** help on my thead !!!
__________________
Sig reinstated SigSanta
Kazama is offline  
Old 02-26-2006, 10:59 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

yeah, 512mb if useless on the 6600GT. In most cases, the 256mb 6600GT's were overkill. The performance increase just wasn't there... Sadly, not everyone knows about how graphics cards work, so they think that more memory results in higher performance.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-26-2006, 03:00 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Quote:
Originally posted by sprtnbsblplya
Yeah, what a piece of junk.
Is the 6600GT even fast enough to fully utilize 512mb of memory? I didnt think it was.
You have a 6600GT and you just called it a piece of junk...and mine too...
Flanker is offline  
Old 02-26-2006, 03:26 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 543
Default

i wish i had a gt. i got a 6600 vanilla. *cry*
__________________
3200+ A64 skt 754
ASUS K8N4-E Deluxe
2x 512mb corsair value
X1800XL 512mb@X1800XT
2x 80g WD SATA
X-FI Platinum
Antec P180b
Running is offline  
Old 02-26-2006, 03:33 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default

I called that *specific* 512 Xmedia no-name one a piece of junk. I dont recall saying "all 6600GTs are junk". But if you find it in my post let me know.
__________________
sprtnbsblplya is offline  
Old 02-26-2006, 03:56 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,306
Send a message via AIM to Brtnboarder495
Default

Quote:
Yeah, what a piece of junk.
Is the 6600GT even fast enough to fully utilize 512mb of memory? I didnt think it was.
Uhh budy, the 6600GT is a very solid card for what you pay for, the 6600 and 6600LE which cost $25-50 less boast no more than half as much power as the 6600GT. The 6600GT can hold it's own in most games, and although it's on it's way out the door due to age, it's a great card.

Like others have said, the 6600GT couldn't even use 256mb of memory, 512 would be a horrible idea ... unless they were making a dual 6600GT ... but that is pretty illogical and pointless IMO.
Brtnboarder495 is offline  
Old 02-26-2006, 04:01 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default

Yes, I am aware, I own one.
But a 6600GT from a no-name manufacturer with more memory than it can utilize is just asking for problems, mostly becuase in general no-name cards are not as reliable. Also, you would be paying extra money for memory the card wont be able to take advantage of = rip-off and bad advertising to those who arent aware of this.
So yes, most likley, as I stated before, that *specific* card that I linked to is most like going to be a piece of junk.

I dont recall calling every 6600GT a piece of junk, so dont assume so.
__________________

__________________
sprtnbsblplya is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.