All my new stuff is here!!!!!! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-28-2006, 09:20 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 61
Default

Quote:
Originally posted by Kohkane
True, I'm with Murda, i want to know some feed back on that MOBO.

and pictures!
Take a look on the EVGA message boards -

http://www.evga.com/community/messag...sp?FORUM_ID=26

An overclocking thread (680i) -

http://www.evga.com/community/messag...TOPIC_ID=23680

I got the 680i as well, but no oc'ing. I'm a beginner as far as building and modding pcs so I havent delved into it yet. There has been some problems that plagued its intro, but EVGA has been working on the fixes. Everyone seems content with EVGA's support, so I think its a good buy for the over-clocker. I'm no over-clocker, but I just can't but the cheaper stuff, not that I'm spendy, just that I think its worth it for the long run. My install went flawless, but I also didn't do a raid config, just a single raptor, although it was an sATA harddrive.
__________________

Mutwa is offline  
Old 12-28-2006, 10:18 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 230
Default

Man I visited that forum and I am going to say that I am not ready to buy a 680i sli mobo yet. I will wait until more of these mobo are out and they have worked out all the bugs. So I think I will get either a Asus or the MSI 975x V2 mobo.
__________________

__________________
http://img241.imageshack.us/img241/7...7ah7842gr0.gif
Case: NZXT Apollo BLACK
MB: Asus P5B Deluxe WiFi edition
CPU: E6600 Conroe 2.4GHz
GFX: eVGA 7900GS
RAM: CORSAIR XMS2 1GB
HD : Seagate 400 GB HD
PSU: HIPER HPU 580Watt
MurdaX is offline  
Old 12-28-2006, 10:24 PM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default

I hate u! i can't afford once geforce 8800 gtx, yet alone 2 of them, i hate u!!!!! ur like made of money, maybe u would buy me one?
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 12-28-2006, 11:36 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 321
Default

Ok, had to install windows to get online and get new bios, then flashed bios, set up raid 0, now reinstalling windows. Once I get windows installed I will then dl new chipset drivers then dl new forceware drivers. After that i'll install other card and get sli working. I'll post more after that.
__________________
EVGA 680i
C2 Q6600 @3.6
2- 1GB Crucial Ballistix DDR2 1000(1100 @5-5-5-12 2.2v)
2 EVGA 280GTX in sli
2 WD Raptor 74GB(RAID0)
1 WD Raptor 150GB
X-FI Fatal1ty Edition (Beyerdynamic DT770/80 with PA2v2 amp)
PC P&C 1 Kilowatt PSU
Dell 3007 WFP 30" LCD
LG 18x DVD/CD RW
Silverstone TJ09 (5-120mm Sythe S-Flex fans)-Best case on the planet...
Watercooled. Iwaki MD20RLT>PA120.3(6 fan push/pull)>Apogee GT>2 MCW60's>T-line
waytoosmall is offline  
Old 12-29-2006, 12:18 AM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 576
Default

Heh, I looked at those forums mutwa posted. "omg my 680i and SLI 8800GTX and QX6700 and DDR2 1111 RAM won't OC o noes". They make us seem so poor.
__________________
Stacker 830 - e6600 @ 3.6ghz - Eva 9800GTX+
X-Fi Xtrememusic - 4GB OCZ SLI 1066
Sceptre 20.1" - Logitech Z5500 - Gigabyte DS3 965p
RalliArt882 is offline  
Old 12-29-2006, 12:33 AM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
KingAustin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 673
Send a message via AIM to KingAustin
Default

All you guys have to realize he's most likely at least in his 20's, most likely has a job paying at or over 35k a year, and most likely doesn't have a kid, and if he's single then he's practically got it made when it comes to spending a few thousand on a system like this. Most of us will be in this situation sooner or later, and then we'll be able to build killer systems without any problem Nice build
__________________
E6300 w/ AF7 Pro 3.11ghz
Gigabyte DS3
2GB G.Skill DDR2 800
7900GT w/ Zalman vf900 650/800
Z-5500 Digital Speakers
22" Chimei + 19" BENQ
XClio 3060
KingAustin is offline  
Old 12-29-2006, 12:39 AM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 321
Default

Hey, well put. 27, in pharmacy school, with a descent job, and a girl in school with me, that is down with me building nasty computers..... Dont make that much money, but in 1 year I will make close to triple that...



edit: And as I said above, just buy nice stuff you can resell eventually then you can fund future upgrades somewhat....
__________________
EVGA 680i
C2 Q6600 @3.6
2- 1GB Crucial Ballistix DDR2 1000(1100 @5-5-5-12 2.2v)
2 EVGA 280GTX in sli
2 WD Raptor 74GB(RAID0)
1 WD Raptor 150GB
X-FI Fatal1ty Edition (Beyerdynamic DT770/80 with PA2v2 amp)
PC P&C 1 Kilowatt PSU
Dell 3007 WFP 30" LCD
LG 18x DVD/CD RW
Silverstone TJ09 (5-120mm Sythe S-Flex fans)-Best case on the planet...
Watercooled. Iwaki MD20RLT>PA120.3(6 fan push/pull)>Apogee GT>2 MCW60's>T-line
waytoosmall is offline  
Old 12-29-2006, 12:48 AM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 576
Default

I was just joking a little bit on my previous post. No jelousy intented. But I'm 17 and I'm really proud of my setup. I aim to be running crazy setups 10 years from now and not even worrying about the financial side too.
__________________
Stacker 830 - e6600 @ 3.6ghz - Eva 9800GTX+
X-Fi Xtrememusic - 4GB OCZ SLI 1066
Sceptre 20.1" - Logitech Z5500 - Gigabyte DS3 965p
RalliArt882 is offline  
Old 12-29-2006, 02:27 AM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Pinscher's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: USA
Posts: 1,541
Default

I'm getting a build similar to yours so be sure to let us know about any problems with anything. Look at my sig, it's pretty close to your build. I think this was said before but I have also heard some things about the evga 680i board that have made me second guess myself so I wanna hear your experience with it.
Thanks
__________________
Pinscher is offline  
Old 12-29-2006, 02:43 AM   #20 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 321
Default

Okay guys, its 2:34am. I have everything together now, here is the order I did things.

Got 1 vid card, mem, proc psu, cpu/cooler, dvd drive and 1 raptor in. Installed windows, dl the update utility and flashed the bios to the p23. Then i installed other raptor, created a raid 0 array, and reinstalled windows (side note, they give you a raid disc I did not see so I went to the site and dl their utility to make one, then installed it on a bad floppy, which after I figured out it was bad, I had wasted an hour of my time). I then dl the latest chipset drivers and got them in. I then installed the vid card cd, and then went online and got the latest nforce drivers for that. Shut down again, and installed both the other gtx and the sound card, had to do both because I had the case open and tray out. Rebooted, windows saw both. First installed the GTX drivers again, then the sound card drivers. Went online and got the latest xfi drivers, got those installed, then installed xfi software. Enabled SLI and I'm now fully up and running.

I have not done anything to the fsb or mem. Mem is posting as 800 not 1000. I will mess with OC'ing tomorrow. I am beat tired but I must say that the biggest suprise was how amazing this case is. I mean ****. It is huge and perfect. Everything fits with room to spare. This case is perfect, and with all the fans running I can hopefully keep it cold.

As for the mobo, so far so good. I have not installed the usb headers, and 1 fan header seems to not be working, but I just ran the cable to another power line. Seems rock solid but I need to get some benches up. You definetely have to jump through hoops with all the dl and what not, not a good board for a first time builder. But hey, we all love to tinker so I really didn't mind. I'll OC and continue this thread tomorrow. Have a good night everyone...
__________________

__________________
EVGA 680i
C2 Q6600 @3.6
2- 1GB Crucial Ballistix DDR2 1000(1100 @5-5-5-12 2.2v)
2 EVGA 280GTX in sli
2 WD Raptor 74GB(RAID0)
1 WD Raptor 150GB
X-FI Fatal1ty Edition (Beyerdynamic DT770/80 with PA2v2 amp)
PC P&C 1 Kilowatt PSU
Dell 3007 WFP 30" LCD
LG 18x DVD/CD RW
Silverstone TJ09 (5-120mm Sythe S-Flex fans)-Best case on the planet...
Watercooled. Iwaki MD20RLT>PA120.3(6 fan push/pull)>Apogee GT>2 MCW60's>T-line
waytoosmall is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.