AGP 4x - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2006, 03:59 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Question AGP 4x

Will an agp 8x card work with and old agp 4x slot? it would have to work at a reduced speed right?
__________________

GageMW is offline  
Old 06-14-2006, 04:01 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
Default

Yes, i believe so. I have an AGP x8 6200 in my AGP x4 motherboard and it works fine but i hear there is a reduced preformance yes. Id wait for someone else to confirm it though

tom
__________________

Shifter is offline  
Old 06-14-2006, 04:13 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Yes it works, you may not even loose speed depending on how fast the 8x card really is.
turtile is offline  
Old 06-14-2006, 04:14 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

Just went and checked, it does.
but is a evga 6200 going to be an improvement over a fx 5200? its worth trying for the $25 it costs i think.
GageMW is offline  
Old 06-14-2006, 04:15 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

it will only work if your mobo says its AGP slot can do 4x/8x, there are some old mobo out there from the day dont just cant work with 8x. but most of the time 4x and 8x will work like you both said just reduced preformance.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 06-14-2006, 04:19 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

If you are only paying $25 go for it. AGP is backward compliant but that 8x card will only have half the bandwidth. the older AGP cards will not work in newer systems because of the voltage differences and the new AGP pro slots are configured (3 openings at the AGP interface on the newer cards vs 2 on the older cards) differently and the older cards will not fit into 4x/8x AGP slots.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 06-14-2006, 04:58 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
Default

my 6200 has shown a vast improvement over my old card - it was an mx420 though. you may as well for $25.

tom
Shifter is offline  
Old 06-15-2006, 12:56 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 299
Default

I had the same problem as you...I had an old geforce 2 MX 400 and replaced it with a Radeon 9550. It still runs in 4X, but this card works jsut like if it were in 8X.
__________________

Millenniumtiger is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.