Adding a HD 3870 to my HD 2900xt 1GB - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2008, 05:43 PM   #11 (permalink)
Master Techie
 
Whirlwind's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,400
Default Re: Adding a HD 3870 to my HD 2900xt 1GB

Quote:
Originally Posted by Amd gt player View Post
ya it can be any card, but both cards will only run as fast as the slower card.
Yep....what he said.
__________________

__________________
Cooler Master CM Stacker Case
Asus P8Z68 V Pro/Gen 3
Intel i5-2500K
Cooler Master V6 GT Heat Sink
8 GB G-Skill DDR 3 1600
GTX 570 SLI
Asus Xonar Essence STX Sound Card
Grado RS1i & AKG Q701 Headphones
MAD EAR + HD Headphone Amp
Corsair CMPSU 850 Watt
Western Digital Black 500 GB
Crucial M4 64 GB SSD For Windows 7 64 Bit
Samsung 2494SW 24" LCD
Logitech G5 Mouse
Logitech G110 Keyboard
Whirlwind is offline  
Old 01-11-2008, 06:32 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Adding a HD 3870 to my HD 2900xt 1GB

38xx cards can run in CF and 29xx cards can run in CF.

Can't combine the 2.
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 01-11-2008, 06:45 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Yorkshire, UK
Posts: 1,693
Send a message via MSN to Vaanish
Default Re: Adding a HD 3870 to my HD 2900xt 1GB

Quote:
Originally Posted by Amd gt player View Post
ya but the 3870 uses the new gen crossfire, but the 2900 only uses the external dongle.
No, the 2900 uses the internal, 'SLi style' bridges, like many recent ATi cards, such as (X1650XT, X1950PRO, 2600)
__________________
MSI P35 Plat // 4GB DDR2 1033 // HD 4870 // Conroe C2D e6300 @ 2.5Ghz
Vaanish is offline  
Old 01-11-2008, 07:55 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 224
Default Re: Adding a HD 3870 to my HD 2900xt 1GB

Highly reccomended to get 2 of the same series, just like with Sli, otherwise performance will drop or it may not be compatable at all with some newer models and some of the older "first gen" crossfires.
Kisskerven is offline  
Old 01-12-2008, 03:26 AM   #15 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Adding a HD 3870 to my HD 2900xt 1GB

2900xt isnt far in performance to the 3870..

but if anything, pick up a 2900pro, flash the bios to xt, and then go crossfire

and to everyone who said the 2900 uses the dongle... LOL at that.. they stopped the dongle w/ the x1950pro
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 01-12-2008, 04:04 PM   #16 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Adding a HD 3870 to my HD 2900xt 1GB

oops i guesse i was wrong, anyway i dont recommend crossfire with a 3870.
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 01-12-2008, 04:06 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Adding a HD 3870 to my HD 2900xt 1GB

Quote:
Originally Posted by Amd gt player View Post
oops i guesse i was wrong, anyway i dont recommend crossfire with a 3870.
ya if he wants to Crossfire it should be two of the same cards, but if you wanna save some cash, why not buy an hd2900pro and then Flash it into an hd2900xt
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recommended PC Components b1gapl New Systems | Building and Buying 274 11-20-2008 10:04 AM
ATI: 2900 pro 1GB DDR4 (vs)**new 3870? XxvigilancexX System Upgrades 25 11-23-2007 09:39 PM
8800gt Vs 3870 nhlrocker New Systems | Building and Buying 12 11-16-2007 08:00 PM
Radeon HD 3850, 3870 Specs Leaked Osiris Monitors, Printers and Peripherals 3 11-06-2007 11:03 AM
Radeon HD 2900XT Info Leaked Osiris Overclocking and Modding 13 05-06-2007 04:14 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.