adding another hard drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-12-2006, 06:16 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default adding another hard drive

i just finished school and im keeping my hd and i want to put it in my comp at home. i know how to hook it up and everything. i just wanted to know how do i format it, erase everything on it. same way w/ just one hd. and do i have to install an os onto it.

thanks
__________________

__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 07-12-2006, 06:19 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default Re: adding another hard drive

Quote:
Originally posted by korky122
i just finished school and im keeping my hd and i want to put it in my comp at home. i know how to hook it up and everything. i just wanted to know how do i format it, erase everything on it. same way w/ just one hd. and do i have to install an os onto it.

thanks
Well, for example: if your going to install WinXP. put the installation CD into the Optical Drive, boot from the CD. once it loads temp files then it should bring you to a screen which will show the specs of your HDD. (ex: 56120MB) From that screen you can delete, create partitions and format. go ahead and format it and then go along with the installation.
__________________

__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 07-12-2006, 07:09 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default

gottcha
__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 07-12-2006, 08:02 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Default

u can also use Partition Magic to format it.
Jhonyb is offline  
Old 07-12-2006, 10:16 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default

gotchha
__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 07-13-2006, 04:24 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default

Quote:
Originally posted by Jhonyb
u can also use Partition Magic to format it.
or start>run>diskmgmt.msc
__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 07-13-2006, 04:41 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

Or fdisk.
__________________

The General is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.