8800Gtx - Crysis? - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2007, 05:54 AM   #31 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 52
Default

Quote:
Originally posted by rokza
Hey, but what abt the 8800GTS and 8600 Ult. Will they be able to handle CRISIS?
I don't have enuf cash to buy the GTX
Errr...can someone please answer (predict) this question please!
__________________

rokza is offline  
Old 03-11-2007, 07:33 AM   #32 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

It probably will...but not at high settings.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-11-2007, 08:01 AM   #33 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 52
Default

Quote:
Originally posted by b1gapl
It probably will...but not at high settings.
Sob.....that really puts me off.
rokza is offline  
Old 03-11-2007, 09:10 AM   #34 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default

Quote:
Originally posted by rokza
Sob.....that really puts me off.
Thats what I was thinking. If crysis requires that much power that a 8800GTX/GTS cannot run it on max... How high do you think sales will be? If only a handfull of people can run the game.. only a handfull of people are going to buy it... unless they all upgrade.

A single 7800GTX will run the game quite well on fairly high settings according to Crysis Art Director, Michael Khaimzon.

Recommended Requirements
CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)
Graphics: Nvidia 7600 or ATI X1600 Pro (SM 3.0) or DX10 equivalent
RAM: 1.5GB+
HDD: 6GB
Internet: 512k+ (128k+ upstream)
Optical Drive: DVD
Software: DX9.0c with Windows XP

This sounds reasonable to me.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 03-11-2007, 09:26 AM   #35 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default

Quote:
Originally posted by backup287
lol they always say that, they just state low requirements so people will buy i remeber warcraft 3 said it needed a 32 mb video card and my buddy lagged with a 256 mb vid card!(he was not bottlenecked by ram or cpu)


same with Aoe3 box says 64 mb video card but ive heard of people with 512 mb ones lagging on med those requirements are always exxagerated
Video memory has noting to do with the performance of the video card.

For example, 128MB 6600GT can easily beat a 512MB 7300GS

Quote:
Originally posted by rokza
If the 8800 GTX is going to be having trouble running crisis, then I don't think the 8800GTS 320MB will even be able to run crisis
Am I right?
A 8800GTS 320MB will not run it !!!! Are you joking ? !!

8800GTS may not run it on Max settings but it will run it.

I'm very sure that even 6600GT will run it.
maroon1 is offline  
Old 03-11-2007, 10:13 AM   #36 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 52
Default

Quote:
Originally posted by maroon1
Video memory has noting to do with the performance of the video card.

For example, 128MB 6600GT can easily beat a 512MB 7300GS



A 8800GTS 320MB will not run it !!!! Are you joking ? !!

8800GTS may not run it on Max settings but it will run it.

I'm very sure that even 6600GT will run it.
Someone said that the 8880GTX is going to have trouble running CRISIS. So I made an assumption that if the best card in the market right now is going to have trouble running the game, than theres no way by which the 880GTS is going to NOT have trouble running it. Just an assumption!
Will the 8600 Ultra be able to run the game??? I was planning to buy that when it released instead of buying the 8800GTS right now.
rokza is offline  
Old 03-11-2007, 11:05 AM   #37 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default

Quote:
Originally posted by rokza
Someone said that the 8880GTX is going to have trouble running CRISIS. So I made an assumption that if the best card in the market right now is going to have trouble running the game, than theres no way by which the 8800GTS is going to NOT have trouble running it. Just an assumption!
Will the 8600 Ultra be able to run the game??? I was planning to buy that when it released instead of buying the 8800GTS right now.
I think the 8800GTX will completely destroy crysis. Like i said eairler it wouldn't be smart for the crytek to release a game that would be that demanding. Because not everyone can afford to upgrade. They want as many people as possible to buy the game so it wouldnt be economically smart to release it when only a handfull of people can play it.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 03-11-2007, 11:24 AM   #38 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

True...
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-11-2007, 11:24 AM   #39 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 536
Default

Would you people stop worrying! Use some common sense please! the game is still in alpha stage(I think) so no one knows how its going to run except we know that it will run awesome on an 8800gtx.

Go to Crysis-Online.com or Incrysis.com and watch the Village gameplay vids. That is running on an 8800gtx on DX10. Just remember that it's still not optimized
__________________
-C2Q Q6700 @ 3.4ghz(cooled by PetraTech's Elite Water Cooling Kit)
-DFI Lanparty DK P35-T2RS
-4*1024 sticks of G.Skill Ram 4-4-4-12
-eVGA 8800GTX 630/2000
-80 gig 7200rpm SATA HDD
-320 gig 7200rpm SATA HDD
-Sony DVD/CD burner
-NZXT Tempest
-Antec True Power 550 watt PSU


MACBOOK
-2.4Ghz Penryn
-2GB RAM
-250GB HDD
will h4x 4 food is offline  
Old 03-11-2007, 01:26 PM   #40 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

Um can anyone remember Oblivion here? Back a year ago when Oblivion was released the only thing that could dare play it at 1600x1200 at full speed were like the GTX's and XTX's.

Even they had trouble at some times. I think that the GTS will still play it at very good frames.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.