8800Gtx - Crysis? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-10-2007, 06:29 PM   #11 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

^^ in dx9 mode though. it might be greatly tuned down for the use of dx9 cards.
__________________

__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 03-10-2007, 06:38 PM   #12 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

I still think the 8800GTX will be too powerful of a card to be slowed at even 1600x1200 with Crysis...
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 03-10-2007, 06:54 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 805
Default

Quote:
Originally posted by maroon1
I found this info here, not sure on how reliable it is though
http://www.crysis-online.com/Informa...0Requirements/

It says that a single 7800GTX will play Crysis at high settings
lol they always say that, they just state low requirements so people will buy i remeber warcraft 3 said it needed a 32 mb video card and my buddy lagged with a 256 mb vid card!(he was not bottlenecked by ram or cpu)


same with Aoe3 box says 64 mb video card but ive heard of people with 512 mb ones lagging on med those requirements are always exxagerated


i think the 8800 gtx should run it on med-high depending on your cpu and the drivers they come up with by that time
backup287 is offline  
Old 03-10-2007, 08:58 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 401
Default

What bout two in SLI? Would you think that'll help alot?
augest is offline  
Old 03-10-2007, 09:27 PM   #15 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

It will help with higher resolutions.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-10-2007, 09:43 PM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 56
Default

Two 8800Gtx's in SLI would be more than enough with dx10 and any cpu above E6400 (oc'd). But yes, thanks alot for input! I'm just trying to find out if my rig will keep up with this year's games.
[Pets computer] Hot.
the:megalon is offline  
Old 03-10-2007, 10:13 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

If NWN2 cripples a GTX, crysis should certianly not be underestimated.

I'm so excited. I'm upgrading to a C2D/GTS build. I can't wait to see if it can even touch DX9 crysis lol.

I'd typically wait for prices to drop (not for better performance parts) and for a DX10 game to come out, but I figured that for $250 out of pocket after selling my 3800 X2/7900GT, it might be the cheapest time to do so regardless.

Translation: Now = Most $$$ for my parts, and they will depreciate faster than prices will fall...
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 03-10-2007, 10:16 PM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 52
Default

If the 8800 GTX is going to be having trouble running crisis, then I don't think the 8800GTS 320MB will even be able to run crisis
Am I right?

If yes, then theres no scope of the 8600 Ultra running Crisis right???

P.S.: I was planning to buy the 8800GTS just so that I would be able to play DX10 games (especially CRISIS)
rokza is offline  
Old 03-10-2007, 10:20 PM   #19 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 56
Default

This is a prediction. A bad and unaccurate prediction but: I really think with the right CPU, the 8800Gtx will do fine with Crysis at max settings.


Shoot.
the:megalon is offline  
Old 03-10-2007, 10:21 PM   #20 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

We'll it's all speculation. No one knows for sure. We've SEEN it run though and it looks smooth. DX9 looks amazing too.

Whats the difference between the DX9/10 in Crysis?

Volumetric Partilces
Motion Blur
Depth of Field
Denser light

Is that it?
__________________

__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.