8 Gigs of ram? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-13-2008, 03:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Arizona
Posts: 27
Question 8 Gigs of ram?

Is it worth it getting 8 gigs of ram?
__________________

Bodom is offline  
Old 03-13-2008, 03:44 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: 8 Gigs of ram?

Not really...
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-13-2008, 03:45 PM   #3 (permalink)
Formerly known as BuggyVeyron
 
Ewc1307's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: England
Posts: 423
Send a message via MSN to Ewc1307
Default Re: 8 Gigs of ram?

No, no and no...it just won't be utilised and would be a waste of your money.
__________________
Ewc1307 is offline  
Old 03-13-2008, 03:48 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: 8 Gigs of ram?

4GB Maximum , now a days...
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 03-13-2008, 03:48 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Arizona
Posts: 27
Default Re: 8 Gigs of ram?

So, should I go 4x1gb or 2x2gb?
Bodom is offline  
Old 03-13-2008, 03:51 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: 8 Gigs of ram?

2x2GB.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-13-2008, 03:52 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Arizona
Posts: 27
Default Re: 8 Gigs of ram?

Thanks guys.
Bodom is offline  
Old 03-13-2008, 03:53 PM   #8 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: 8 Gigs of ram?

No problem.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-13-2008, 04:02 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: 8 Gigs of ram?

- no
- 2x2gb, many of them are 5 Cas, and 5-5-5-15 Timings, if you are oc'ing thats terrible
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 03-13-2008, 04:24 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: 8 Gigs of ram?

Nah, there are TONS of 4-4-4-12 sets of 2x2 now. You just have to look around. I love my reapers. They are 2x2 and 4-4-4-12 @ 2.2v.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Extensive Guide: Maximizing Performance, Minimizing Budget Sora New Systems | Building and Buying 42 08-23-2008 06:35 PM
Need help with ram identification s37d System Upgrades 5 02-08-2008 02:22 AM
Vista Reading four gigs of ram nVdia Hardware Repairs and Troubleshooting 5 12-28-2007 09:12 PM
RAM RAM RAM lol SirCyber New Systems | Building and Buying 22 10-17-2007 01:24 PM
RAM Problems? cfgcjm New Systems | Building and Buying 5 10-02-2007 12:53 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.