7900GTX or X1900XTX - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-30-2006, 06:42 PM   #21 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 738
Default

Quote:
Originally posted by Snake-Eyes
I'll admit now that i, like Chase, have had no experience with the 7900GTX. Heck, i don't have any experience with the X1900X/XT. My opinion is based on benchmarks and word-of-mouth, but i tell you what. Those mouths are strongly telling me that the 7900GTX is the best single card on the market (performance-wise).
No the x1900xtx is the best card on the market. Also the x1900xt and xtx are better for the future when more shader intensive games are released. Plus ATI cards have a better IQ.

Check this out when you are looking to buy a new card http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1070014
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3500+ @2.6 ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
2gb Corsair XMS DDR400 RAM
ATI Radeon x1950xt
MSI RD480 Neo2 Crossfire Mobo
Western Digital 160gb SATA HDD
Fortron 450 watt PSU
KINGWIN SK-523BKP Case
Logitech MX518 Gaming Mouse
NeedAcpu is offline  
Old 07-30-2006, 07:07 PM   #22 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 996
Default

I'll simplfy it for ya:



This is pretty clear, ain't it? X1900XT FTW;

-Jo.
__________________

Yoad is offline  
Old 07-30-2006, 07:12 PM   #23 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Quote:
Originally posted by apokalipse
yeah you can remove it. and you can't tell it's been there.
Obviously you can remove it but I think it would be noticeable that there was conductive material there, especially for the company that made it. Also it's not too fun to have to RMA things. Why not just get something with much less of a chance of failing?
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 07-30-2006, 07:36 PM   #24 (permalink)
CECS Major
 
Chase's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Louisville, KY
Posts: 387
Send a message via MSN to Chase Send a message via Yahoo to Chase
Default

Well...if I were you (from the benches and personal experience) I would go x1900xtx. You're much more future proof that way I believe!

::-Chase-::
Chase is offline  
Old 07-30-2006, 09:29 PM   #25 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 143
Default

Is everyone completely disregarding the 7950?
Khann is offline  
Old 07-30-2006, 09:43 PM   #26 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,147
Default

Quote:
Originally posted by Khann
Is everyone completely disregarding the 7950?
I am.
__________________
Snake-Eyes is offline  
Old 07-30-2006, 10:27 PM   #27 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default

Yes becasue its power hungry, the XTX beats it, and the heat that comes off of that thing is worse than 2 XTXs.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 07-31-2006, 02:38 AM   #28 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Quote:
Originally posted by reggie_da_man
Obviously you can remove it but I think it would be noticeable that there was conductive material there, especially for the company that made it. Also it's not too fun to have to RMA things. Why not just get something with much less of a chance of failing?
actually no, you cannot tell it's been there. and I know because I've removed it before.
anyway, you won't have to RMA if you do it right.

anyway, by volt modding, my card is faster than an X1900 XTX and a 7900 GTX.
sure it's only got 256MB VRAM, but that 100MHZ extra over the GTX more than makes up for it. plus it cost a fair bit less.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-31-2006, 02:39 AM   #29 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 56
Default

Quote:
Originally posted by Yoad
I'll simplfy it for ya:



This is pretty clear, ain't it? X1900XT FTW;

-Jo.
what he said
go x1900xtx
deaduar3 is offline  
Old 07-31-2006, 02:46 AM   #30 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Quote:
Originally posted by deaduar3
what he said
go x1900xtx
sure, if you don't mind paying that much for it, and you're only going to keep it at stock.

not that I think the X1900 cards are bad or anything, but you do save a good amount by getting a 7900 GT, even if you don't voltmod it.

though personally, I'm glad I did voltmod my card. it's now faster than a 7900 GTX and an X1900 XTX
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.