7900GTX or X1900XTX - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-30-2006, 03:21 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 169
Send a message via AIM to Slayer
Default 7900GTX or X1900XTX

which would be better in a conroe setup? both are in the 500 dollar price range, i dont want to go much over that. also Im deciding on wether to go with an lcd monitor either 1280x1024 or 1600x1200. can these cards handle the 1600x1200 resolution without any problems in games like css and bf2?

is one of the cards a clear winner, and which runs cooler? (most likely getting a separate cooler to put on it)
__________________

__________________
http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/type/0/slayer924.png
Intel P4 @ 2.0 Ghz 400fsb
512mb Corsair XMS dual channel ddr400
Radeon 9800 XT 256mb
40 & 60 gig wd hd\'s
Audigy 2 ZS THX
Logitech 5.1 280watts rms sound THX
Slayer is offline  
Old 07-30-2006, 03:45 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 154
Default

Yes, they can handle 1600x1200 at max settings without breaking a sweat, and personally, I'd say the Nvidia, as Intel has pulled it's license with ATI as per the AMD purchase of ATI, I doubt there will be much chipset/driver support for the initial Conroe/ATI motherboards, and if the license revocation is any indication, no future Conroe motherboards are going to have ATI chipsets.
__________________

__________________
[SIZE=\"1\"][COLOR=\"Red\"]Case:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] MountainMods U2-UFO[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]PSU:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] PCP&C 1kW EPS12V[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]Motherboard:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] ASUS P5NSLI[/COLOR][COLOR=\"Blue\"] (Yeah, I know!)[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]Processor:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] Retail Core 2 Duo X6800[/COLOR][COLOR=\"Blue\"] Week 26/B2[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]RAM:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] 2x1GB OCZ Platinum Rev.2 DDR2-800[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]VGA:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] 1x eVGA 7950GX2[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]Sound Card:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] SB X-Fi XM[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]HDD:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] 2x Raptor 150GB in RAID 0/1x 500GB WD Caviar[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]Optical:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] Plextor DVD-R DL PX-716AL[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]Speakers:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] Logitech z-5500[/COLOR]
[COLOR=\"Red\"]Fans:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] 9x YL D12SM-12[/COLOR]
[COLOR=\"Lime\"]Water-Cooling:[/COLOR][COLOR=\"Black\"] MCP355 w/AlphaCool top/PA120.3/AQX MP-05 SP LE/Silverprop Cyclone NexusSX chipset block[/COLOR]
[/SIZE]
dwarf is offline  
Old 07-30-2006, 05:00 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what I did is get a 7900 GT, volt mod it, and overclock it to 750MHZ (the GTX is 650MHZ, stock GT is 450MHZ)
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-30-2006, 05:09 AM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

or better yet, look for the 7900gt with 512 mb ram, and volt mod that
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 07-30-2006, 06:48 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

or better yet, get a x1900xtx
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 07-30-2006, 07:06 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

a 7900 GT costs a whole lot less, and can perform better with a voltmod
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-30-2006, 07:33 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Quote:
Originally posted by apokalipse
a 7900 GT costs a whole lot less, and can perform better with a voltmod
what is this volt mod? hard to do?
Win2kpatcher is offline  
Old 07-30-2006, 07:37 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

if you have a conductive pen, no. you just draw a couple of lines.

though if you want to volt mod it higher than 1.55V you need to have some soldering skills

though when I went to 1.55V first, I was able to get 700MHZ. the stock GT's are 450MHZ.
I replaced a couple of the resistors (one to increase voltage more, one to increase overclockability) and got 750MHZ.
and considering the GTX is 650MHZ standard
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-30-2006, 09:08 AM   #9 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Yeah but when you voltmod it, how long does it last? Doesn't it also void the warranty?
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 07-30-2006, 09:26 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,147
Default

Quote:
Originally posted by reggie_da_man
Doesn't it also void the warranty?
Yeah, i'm pretty sure it does.
__________________

__________________
Snake-Eyes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.