6800gs problems... Again! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-26-2006, 09:00 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default 6800gs problems... Again!

I believe i've found another 6800gs. The one i already have is a Leadtek whereas this new one is a... well something else, Xpertvision I believe. Everything seems to be the same except for the clock speeds. The one i already have came pre OCed at 485 for the gpu and 1100 for the memory. All I know about this new one is that its 400 for the memory.

Now, i'm assuming i'll be able to nab a bit of software from somewhere and OC the new one up to the same sort of thing. Will this be the case? And it's £106 which i thought was pretty cheap...
__________________

__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 07-26-2006, 09:38 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default

Anyone?
__________________

__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 07-26-2006, 09:49 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,147
Default

First, be more patient.

Second, i assume you're asking if you can OC the card. Yes, you can. ATITools, i believe, is a good OC tool for GPUs.
__________________
Snake-Eyes is offline  
Old 07-26-2006, 09:49 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default

sorry... ^^
__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 07-26-2006, 09:50 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default

so it will go with the one i already have?
__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 07-26-2006, 10:06 AM   #6 (permalink)
0tz
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 196
Default

I think ATiTools is Ocing for ATI cards. I read somewhere in the forums a software for Ocing Nvidia cards, forgot the name though.
__________________
AMD Athlon 64 3800+ Venice
MSI K8N Neo4-F
Palit Geforce 6200TC 256Mb
2x512Mb SS Corsair Value Select
160Gb Seagate SATA

http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/t...alamandoti.png
0tz is offline  
Old 07-26-2006, 10:36 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default

well, i'm sure i'll find the right software. so as long as they'll go together, i think i'll buy it
__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 07-26-2006, 12:12 PM   #8 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

yes, you can use 2 difference brand cards as long as you have the newer nvidia drivers, just have to be the same core, and they will both operate at the lower clockspeed

and just download coolbits and that'll change registry files and you can just overclock in your nvidia toolbar
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 07-26-2006, 01:30 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default

Quote:
Originally posted by 0tz
I think ATiTools is Ocing for ATI cards. I read somewhere in the forums a software for Ocing Nvidia cards, forgot the name though.
RivaTuner http://www.guru3d.com/rivatuner/
__________________
<br><br><font color=\"black\"><b>There's No Place Like </b></font><font color=\"red\"><b>127.0.0.1</b></font><br>
AnthraX is offline  
Old 07-26-2006, 02:06 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default

thanks all
__________________

__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.