6600GT vs x1600pro - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-29-2005, 01:53 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 291
Default 6600GT vs x1600pro

Most people on these forums recommend getting a 6600GT if you are looking for a card in this price range but to me the x1600pro looks better.

Here are the specs:

Sapphire Radeon X1600PRO
Core clock: 500MHz
Memory Clock: 780MHz
Memory Size: 256mb
Memory Interface: 128-bit
Memory Type: GDDR2
Pixel Pipelines: 12
Max Resolution: 2560x1600
Price: $129

EVGA 6600GT
Core Clock: 500MHz
Memory Clock: 1000MHz
Memory Size: 128MB
Memory Interface: 128-bit
Memory Type: GDDR3
Pixel Pipelines: 8
Max Resolution: 2048x1536
Price: $119

What do you think?
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6400 @2.4Ghz
Asrock ConroeXFire-eSATA2
Connect 3d X1800XT 256mb
G.Skill 2GB DDR2 667Mhz
Belinea 19\" Widescreen LCD
Antec Super Lanboy
Seasonic ATX v2 430W
weringo is offline  
Old 12-29-2005, 02:03 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

The Sapphire Radeon X1600PRO is better, forsure.
__________________

__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 12-29-2005, 02:08 PM   #3 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

That x1600pro is looking mighty fine, and it will probably overclock a lot better than the 6600gt because it's 90nm. If you get it let us know how it is.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 12-29-2005, 02:29 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 239
Default

If you can afford the X1600 pro, you might want to consider the 6800GS, which blows the top off of the X1600 Pro. Just some food for thought.
BandwidthHogg is offline  
Old 12-29-2005, 02:58 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
NickFas's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 273
Default

does the 6600gt only come in a 128mb version?
__________________
Proud owner of the only hampster powered rig on these boards.
NickFas is offline  
Old 12-29-2005, 05:00 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

No, but the 256MB version of the 6600GT just weighs it down, barely any improvement in performance. You'd be better off with 512MB more System RAM, for the same price increase to the 6600GT 256MB.
__________________

Flanker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.