570sli vs 590sli northbridge - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-01-2007, 10:23 PM   #21 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: 570sli vs 590sli northbridge

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
its 680a, and its what was recommended when u buy a quad fx , but eh oh well 590a ftw!!
i think thats the ONLY board for a quad fx...but i could be wrong there.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 08-01-2007, 10:25 PM   #22 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: 570sli vs 590sli northbridge

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
i think thats the ONLY board for a quad fx...but i could be wrong there.
meh its close enough
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-02-2007, 03:39 AM   #23 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default Re: 570sli vs 590sli northbridge

alighty, so there are a million mobos listed. And apparently i should go for the 590sli. So which one should i get? is ASUS a good company to get it from or should i go Evga

i'm looking at
Newegg.com - EVGA 122-M2-NF59-TR Socket AM2 NVIDIA nForce 590 SLI MCP ATX AMD Motherboard - Retail
and
Newegg.com - ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition Socket AM2 NVIDIA nForce 590 SLI MCP ATX AMD Motherboard - Retail
__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 08-02-2007, 07:24 AM   #25 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: 570sli vs 590sli northbridge

Newegg.com - Crucial Ballistix 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail
$109.99 for Crucial Ballistix!....$64.99 after MIR! Get this quick, before it goes back up. Rebate ends today though.
This motherboard is cheaper:
Newegg.com - Foxconn C51XEM2AA- 8EKRS2H Socket AM2 NVIDIA nForce 590 SLI MCP ATX AMD Motherboard - Retail
...and will do just as well. From Apokalipse's point, it's an excellent motherboard.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-02-2007, 07:58 AM   #26 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: 570sli vs 590sli northbridge

Definitely get the C51XEM2AA.

The only one thing that isn't as good on the C51XEM2AA (and the eVGA 590, and the M2N32-SLI deluxe), is it only has one IDE port.

But then, I don't use IDE anymore. All my drives are SATA (including my DVD burner)
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-02-2007, 02:52 PM   #27 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default Re: 570sli vs 590sli northbridge

would it work to get a 4/8 pin cpu power adapter for my psu to use that C51XEM2AA board? and do you think a 500w psu could still support all the new things i'm getting?

Some of you guys run the Foxconn board right?
Newegg.com - C51XEM2AA Picture
that additional power connector on the left. Is that something that needs to be plugged in? Does the board draw power from that socket as well? or is it an output?
__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 08-02-2007, 03:10 PM   #28 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: 570sli vs 590sli northbridge

I don't think that's necessary, if you use the 8-pin power connector.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-02-2007, 03:15 PM   #29 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default Re: 570sli vs 590sli northbridge

Oh so if i were to use
Newegg.com - Athena Power 4pin (HD MALE) to 8pin (EPS-12V Female) Convertor Model Cable-AD4/8Pin - OEM
I won't even have to think about the additional power connector?

I'm kinda worried about my wattage. I have a 500w psu. Will all this new stuff be supported? All these things i'm getting are much more powerfull then what i have now. I'm going from a ASUS A8N5X to a Foxconn C51.., pc2700 DDR ram to pc6400 DDR2 ram, and from a 3200+ amd64 to a 5200+ amd64x2
__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 08-02-2007, 03:39 PM   #30 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: 570sli vs 590sli northbridge

Well it would use more power, but I think it can handle it. I would suggest though, that you invest in a better power supply, because it's the most important component.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Northbridge and Southbridge cooler necessary when ocing. Oreo Overclocking and Modding 9 07-14-2007 05:13 PM
Running without Northbridge fan lux Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-15-2007 06:22 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.