4870 X2 flicker.. :/ - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-30-2008, 04:03 PM   #21 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

good news, thanks guys.

only thing i gotta figure out now is why warhead wont give me the option for 1920x1200 XD

And holy crap the fan is as loud as a jet engine. At 60% its as loud as the GX2 running at 100% lol
__________________

__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 09-30-2008, 05:08 PM   #22 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

is 1920x1200 the resolution of your monitor?
that happens to be the highest resolution that DVI single link will go to. So maybe if you are trying say 75hz you will run into problems. You would need dual link to go any higher than 1920x1200@60hz.
__________________

__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 09-30-2008, 06:03 PM   #23 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

Quote:
Originally Posted by Puddle Jumper View Post
It's not Warhead. I have had no issues running it on my 8800gs. My brother had the filckering problem on his HD4850 with the 8.9 drivers. He rolled back to the drivers that came with the card and hasn't had any problems since.
Agreed, i have no issues either.

And ATI is known for bad drivers...ive experienced them first hand.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 09-30-2008, 10:01 PM   #24 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

Quote:
Originally Posted by Ste View Post
OH yea and ATI is the only one that has problems..
i said it was going to be teh 7900gt of ati, meanign yes nvidia has these problems to im just sayign it sucks and it should work out of the box, weatehr its ati or nvidia.
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 09-30-2008, 10:31 PM   #25 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

But its not a hardware issue in this case. These are drivers. much easier fixed.
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 09-30-2008, 11:56 PM   #26 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

Fixed the flickering problem. I turned on the A.I in CCC, problem solved! I might turn down all the settings to gamer for higher FPS.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 10-01-2008, 12:57 AM   #27 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

Quote:
Originally Posted by zmatt View Post
is 1920x1200 the resolution of your monitor?
that happens to be the highest resolution that DVI single link will go to. So maybe if you are trying say 75hz you will run into problems. You would need dual link to go any higher than 1920x1200@60hz.
yeah nice LG 24" mva panel. i never run desktop lower than 1920x1200 60hz.
monitor won't even run 75hz.

It's running HDMI (from monitor) to DVI, same way I did with my 8800.

besides i just finished playing wow for a bit and its always at 1920x1200.

its weird.



And thats funny wildside. To fix the flickerign problem for me, I had to turn off the Catalyst A.I. setting lol.

The main menu still flickers like ****, but the game and in game menus don't so no biggie.
__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 10-01-2008, 12:03 PM   #28 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

akubane, do u have a dual-link DVI cable? Perhaps that would enable u to play Crysis Warhead at 1920x1200.

what average fps do u get in the game anyways? I managed to get 3.3GHz on my CPU by increasing the voltage of my North Bridge and HT to like 1.250 and loosening my RAM to 5-5-5-14-24; it's now getting 472MHz!! Stable too, tested it out in AMD Overdrive.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 10-01-2008, 02:55 PM   #29 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

Well if my monitor cable isn't dual link then no. But it needs to be HDMI to DVI because my monitor has no DVI outputs.
Even then that doesn't make any sense. I can play other games at 1920x1200. Why would it be only warhead? :/

I can't use a straight HDMI cable and the AMD adapter either. The adapter they supply is ****. Doesn't work at all. Gives me the same improper EDID detection as the GX2 did (thinks my monitor is HDTV and won't display properly). only it's AMD and there's no fix for it. I even poked around in the AMD monitor device detection .ini file and tried the HKR,, overrideEDID think but no luck.

Anyhow, is there any way to tell if it's running dual link or not? I'm pokin around CCC but haven't seen anything to do with it.
Or can you tell by looking at the cable?

none of the monitor documentation or the cable itself say dual-link :/
__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 10-01-2008, 03:00 PM   #30 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: 4870 X2 flicker.. :/

You can enter the resolution manually using an auto config file.

Give me your email and Ill send it to you.
__________________

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Whats the cheapest 4870 ATM? (Is it this? $240) Ric0h New Systems | Building and Buying 16 09-11-2008 09:16 AM
4870 v 260... Jtumble2 New Systems | Building and Buying 12 09-09-2008 06:59 PM
4870X2 vs. 4870 CF vs. 4850 CF Prototype New Systems | Building and Buying 73 08-24-2008 09:51 PM
AMD Announces Dual-GPU HD 4850, 4870 Cards NightSurge New Technology and Products 9 08-14-2008 04:13 PM
Can insufficient power cause monitor flicker? drop_d Hardware Repairs and Troubleshooting 5 05-03-2007 08:51 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.