4800+ or FX55? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-11-2006, 07:57 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Default 4800+ or FX55?

I just got a new video card and am now extremely CPU bottlenecked =\. I got a Sapphire X1900 XTX and my stupid 3.4 GHz P4 can't keep up. I have 2 GB of OCZ Platinum RAM (2-2-2-5) so I'm good there.

So...my birthday is soon and I have two options, FX-55 or 4800+? The basic question is dual core or not, but also, is the 4800 multiplier unlocked like the 55? And, is dual core performance going to help in the future of gaming? I would be OCing the 55, and the 4800 if it's multiplier is unlocked.
__________________

Berserk is offline  
Old 05-11-2006, 08:11 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

What are your 3dmark 05 /06 scores witht he x1900XTX and the P4 3.4Ghz. Kinda interested in those?
__________________

HAVOC is offline  
Old 05-11-2006, 08:13 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

isnt the FX-60 only one that has unloced multiplier? and for that price why not get like an opteron 180 or something?
john3 is offline  
Old 05-11-2006, 08:14 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

Go with the X2 4800+ out of those two, but really i would just go with an Opty 170/165 then overclock it. You would also need a new motherboard...
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 05-11-2006, 08:16 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

and wat ram u got? DDR2? cause then you will need DDR Ram.
john3 is offline  
Old 05-11-2006, 08:18 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Default

My best score in 3dMark '05 -- 8597,
Best score on TomsHardware (FX57, 2GBRAM) -- 10018.

CPU limited =\, which one?
Berserk is offline  
Old 05-11-2006, 08:20 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

dont go with 4800, its way 2 expensive, or the FX. get an Opteorn 165, or 170 or 180 or 185. and OC da shiz out of it.
john3 is offline  
Old 05-11-2006, 08:54 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i would also suggest an overclocked opteron but if not the x2 4800+ would be a good choice. i wouldn't really consider the FX-55
Nitestick is offline  
Old 05-11-2006, 09:00 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,306
Send a message via AIM to Brtnboarder495
Default

I'm doubting he's got DDR2 with those timings ...

And I'd reccomend any Opteron.

For hardcore gaming, I still say single core is the king. Many games still don't take advantage of it quite yet, but if you want it to be future proof go dual-core.
Brtnboarder495 is offline  
Old 05-11-2006, 09:50 PM   #10 (permalink)
The Angriest of Amoebas
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minnesota
Posts: 1,180
Default

Get either an Opteron or the X2. Your RAM is probably DDR with the timings it has, and you will also need to look into getting a new motherboard. Most people here will recommend either DFI or MSI.
__________________

__________________
toxicity_27 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.