3870x2 Problems!! Please Help! - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-18-2008, 10:09 PM   #21 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

try taking out all of your ram but 2 gb.. and then see what it does..

alot of the time filling all ram dims can cause problems

and another thing... if your using a 32bit operating system.. it'll only recognize 3.2gb's

so try using only 2gb and running the tests again (or at least keep only 2 sticks of ram in)
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 04-18-2008, 10:16 PM   #22 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

Oh god... please tell me he is using a 64bit os -_-
__________________

__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 04-19-2008, 08:54 PM   #23 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

Quote:
Originally Posted by NosBoost300 View Post
try taking out all of your ram but 2 gb.. and then see what it does..

alot of the time filling all ram dims can cause problems

and another thing... if your using a 32bit operating system.. it'll only recognize 3.2gb's

so try using only 2gb and running the tests again (or at least keep only 2 sticks of ram in)
3.12GB actually.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 04-20-2008, 10:02 AM   #24 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 41
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

haha...32bit...but about to upgrade to 64 ult. and my sys. info says it only recognizes 2.75...out of 8....again...WTFWTFWTFTWTF
StoolKitten is offline  
Old 04-20-2008, 10:13 AM   #25 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Logan, WV
Posts: 2,503
Send a message via AIM to wafflehammer
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

Quote:
Originally Posted by StoolKitten View Post
haha...32bit...but about to upgrade to 64 ult. and my sys. info says it only recognizes 2.75...out of 8....again...WTFWTFWTFTWTF


out of that 3.12 I'm pretty sure it counts in the vram
wafflehammer is offline  
Old 04-22-2008, 03:33 PM   #26 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 41
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

soo...no one has any idea what the **** is wrong with my system...score
StoolKitten is offline  
Old 04-22-2008, 04:04 PM   #27 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

how you tried anything i've said...
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 04-22-2008, 06:04 PM   #28 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 41
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

actually, yes...and unfortunately the same problems continues to plauge my otherwise immaculate setup...there seems absolutely no rhyme or reason to my dilemma...a 8637 3dmark score with 8gigs of ram two crossfired 3870x2's 9600 phenom black ed. and two raptor x 150s in raid 0 WTF
StoolKitten is offline  
Old 04-22-2008, 06:05 PM   #29 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

that is indeed a dilemma.. i would expect something around 13k with that rig... how you tried a fresh reformat?
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 04-22-2008, 07:02 PM   #30 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Re: 3870x2 Problems!! Please Help!

back to the enabling crossfire topic... i have ONE 9800GX2, pretty much the opposite of the 3870X2, and I had to enable SLI to get the maximum out of my card... it may not be two seperate cards, but it is indeed two seperate gpu's... wont hurt to try enabling it and seeing if that helps any...
__________________

__________________
MB-EVGA 780i FTW
CPU-Q6600@3.6
Cooling- Custom Water cooling from petras
Ram- 1gbx4 Crucial Tracers ddr2 800
GPU- XFX GTX280 SLI
PSU- Rosewill 950 watt
Monitor- Dell 24"
Case- Thermaltake armor series


I fold for my sister and the cure. What do you fold for?
http://folding.stanford.edu/English/Download
Dainius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possibly motherboard problems? zdozbou Hardware Repairs and Troubleshooting 7 04-11-2008 07:30 PM
Apple Acknowledges Some MacBook Hard Drive Problems Osiris Apple and Mac 7 04-02-2008 06:27 AM
problems viewing some webpages sehana Internet Software and Browsers 4 07-30-2007 03:41 PM
AVG Free problems,, TomW Viruses, Spyware and Malware 4 05-08-2007 09:08 AM
Some MacBooks May Have Battery Problems Osiris Apple and Mac 0 04-27-2007 05:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.