3870 X2 Now Available - Page 9 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-01-2008, 12:59 PM   #81 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default Re: 3870 X2 Now Available

Quote:
Originally Posted by Ste View Post
maroon1: ^^


Get it through your heads people. Total System draw, not the card itself....
Thats doesn't change the fact that HD3870 X2 consume more power than GTX at full load

Tom's Hardware was using the same exact motherboard and CPU for both Nvidia and ATI video cards. So that means that Total System draw was higher when using HD3870 X2, because HD3870 X2 consume more power than GTX
__________________

maroon1 is offline  
Old 02-01-2008, 01:02 PM   #82 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: 3870 X2 Now Available

Quote:
Originally Posted by maroon1 View Post
Thats doesn't change the fact that HD3870 X2 consume more power than GTX at full load
I never said It didn't.
__________________

Ste is offline  
Old 02-01-2008, 01:20 PM   #83 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: 3870 X2 Now Available

We're just trying to get people to understand that when a power draw number is given on a review site, that includes the ENTIRE SYSTEM, not just the card.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 02-01-2008, 01:25 PM   #84 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: 3870 X2 Now Available

Quote:
Originally Posted by veedubfreak View Post
We're just trying to get people to understand that when a power draw number is given on a review site, that includes the ENTIRE SYSTEM, not just the card.
Exactly, because so many peopla are freaking out about this card...
Ste is offline  
Old 02-01-2008, 01:41 PM   #85 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default Re: 3870 X2 Now Available

Of course two GPUs will draw more than one GPU, given that the GPUs use roughly the same power. That's just common sense.

There is, however, a huge difference between what an entire system will use versus what just a card (or cards) will use. that distinction needs to be made regardless of which card is being examined.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 02-01-2008, 02:34 PM   #86 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default Re: 3870 X2 Now Available

Quote:
Originally Posted by Ste View Post
Actually all of the graphs are Total system Draw unless they Explicitely state otherwise.

You people actually believed and X2 used 300 to 400 watts all by its little self??!
really? oh well thats my mistake.

no i didn't that wouldn't even be reasonable. they're supposed to be more power conservative as technology progresses i thought.
__________________

My gaming rig:
ASUS P6T | i7-920 D0 @ 4.0GHZ - 1.25v w/ H50
GTX 460/768MB (750/1500/2000) | 12GB Corsair DDR3-1600 @ (8-8-8-24)
2 x PS-100 32GB SSD Raid 0 | 4 x WD 750GB Raid 5 | Corsair 620HX
Asus 21.6" LCD (1080p) | LG 32" TV (1080p)
Logitech G15 | Logitech MX518 | Logitech MX1100 | Razer Mamba
Heatware | http://www.heatware.com/eval.php?id=59417
ThirdLeft152 is offline  
Old 02-01-2008, 02:39 PM   #87 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: 3870 X2 Now Available

ive seen people on other forums score 18000 points with these, at an over clock of 3.3ghz. one person made it over 10k with a 3.8ghz oc on his q6600.
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 02-01-2008, 04:49 PM   #88 (permalink)
Benevolent Cake Despot
 
Merkwürdigeliebe's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Montreal, CANADA
Posts: 1,733
Default Re: 3870 X2 Now Available

Quote:
Originally Posted by Amd gt player View Post
ive seen people on other forums score 18000 points with these, at an over clock of 3.3ghz. one person made it over 10k with a 3.8ghz oc on his q6600.
you mean 20K I hope
__________________
|Intel Q6600 | 2GB Crucial Ballistix Tracers | XFX 8800GTS 512 | Gigabyte P35-DS3L | Antec 900 | Antec Neo 500 HE |
Merkwürdigeliebe is offline  
Old 02-01-2008, 05:58 PM   #89 (permalink)
Master Techie
 
Whirlwind's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,400
Default Re: 3870 X2 Now Available

It sound like this card really pulls away from other cards with alot of AA and AF applied.

I really like the sound of that.
__________________
Cooler Master CM Stacker Case
Asus P8Z68 V Pro/Gen 3
Intel i5-2500K
Cooler Master V6 GT Heat Sink
8 GB G-Skill DDR 3 1600
GTX 570 SLI
Asus Xonar Essence STX Sound Card
Grado RS1i & AKG Q701 Headphones
MAD EAR + HD Headphone Amp
Corsair CMPSU 850 Watt
Western Digital Black 500 GB
Crucial M4 64 GB SSD For Windows 7 64 Bit
Samsung 2494SW 24" LCD
Logitech G5 Mouse
Logitech G110 Keyboard
Whirlwind is offline  
Old 02-02-2008, 01:35 AM   #90 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: 3870 X2 Now Available

well the only way i can support 2 HD 3870 x2's is if i get the Sapphire version only. It's the only one that comes with one molex to 8 pin connector, im good on 6 pins.

oh n i got some good news, i might get my HD 3870 x2 sooner, so it looks like i might get one around the 8th ONLY if i get my paycheck on the 8th; if not, then around the 15th.
__________________

__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding a HD 3870 to my HD 2900xt 1GB Wog2000 New Systems | Building and Buying 16 01-12-2008 04:06 PM
His 3870 Poizen22 New Systems | Building and Buying 8 01-09-2008 10:41 PM
ATI: 2900 pro 1GB DDR4 (vs)**new 3870? XxvigilancexX System Upgrades 25 11-23-2007 09:39 PM
8800gt Vs 3870 nhlrocker New Systems | Building and Buying 12 11-16-2007 08:00 PM
Radeon HD 3850, 3870 Specs Leaked Osiris Monitors, Printers and Peripherals 3 11-06-2007 11:03 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.