350W enough power? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-29-2007, 04:27 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 94
Default 350W enough power?

I am currently building a new rig, and I am getting a temporary case an PS to last me until December when I will have more money. I am wondering is 350 is enough to power an e6750, and a 7900gs, and the rest of my parts? thanks in advance.
__________________

jakebrick is offline  
Old 08-29-2007, 04:29 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default Re: 350W enough power?

How many amps does the psu have?
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
"Now I lay my computer down to sleep, I pray the hard drive my files to keep, If I should lose power before I save, I pray the hard drive my backups to take"
The Techies' Bible - Dario 1:1
dario03 is offline  
Old 08-29-2007, 04:47 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 347
Default Re: 350W enough power?

Cut some more lawns dude, waiting til' x-mas isn;t going to cut it with a 350w I'll bet. It could possibly be enough, but it wouldn't be stable. Borrow a few extra bucks and get a 500w. Plus, PSUs that come with cases almost always suck.
Alexinator is offline  
Old 08-29-2007, 07:13 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 94
Default Re: 350W enough power?

Actually, I probably won't have time to cut lawns during my second year UNIVERSITY. thanks though.

I am not sure on the amps, but I didn't think with the 7900's it mattered much.
jakebrick is offline  
Old 08-29-2007, 07:18 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Paisan's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chicago
Posts: 132
Send a message via AIM to Paisan Send a message via Yahoo to Paisan
Default Re: 350W enough power?

It's always about amps, hehe.

Chances are that psu wont cut it. Seriously, skip the pub a couple times and eat in the dining hall more and you can easily afford a decent psu.
Paisan is offline  
Old 08-29-2007, 07:18 PM   #6 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: 350W enough power?

A 350w? It might, but if it did, you're cutting it pretty close. I'd suggest something like the FSP (Fortron Source) AX400-PN 400W.

It use to power my e6400 and x1950pro together. Both overclocked.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-29-2007, 08:08 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 94
Default Re: 350W enough power?

I went with the earthwatts 430. I got a really good deal on it, and I figure if it doesn't work I can sell it to my bro and grab somethin' else.

For the curious, I got:

2x1 GB OCZ platinum XTC revision
BFG 7900gs OC
Some LG writer
Cooler Master RC-534 case
Antec EA-430 power
ASUS P5K-VM
Intel e6750 (was there any other option?)
Seagate Barracuda 7200.10 250GB (already have an 80, and a 120)
jakebrick is offline  
Old 08-29-2007, 08:08 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 94
Default Re: 350W enough power?

Thanks for all the help too!
jakebrick is offline  
Old 08-29-2007, 08:43 PM   #9 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: 350W enough power?

Ya, I don't think a 350w will run a 7900gs.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 08-29-2007, 09:52 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: 350W enough power?

Fantastic! Another member that has the same PSU as me. :happy: It's a great PSU, I have to tell you that.
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Power issue Bubbain66 Hardware Repairs and Troubleshooting 10 08-27-2007 12:43 PM
HARD - Run two power supplies - one system alexcomp New Systems | Building and Buying 8 08-13-2007 02:32 PM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
Antec Sonata II Power Problem: BSoderstrom Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-12-2007 05:27 PM
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.