256MB Graphics Cards... Looking for Best Solution.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-14-2007, 09:30 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 109
Default 256MB Graphics Cards... Looking for Best Solution....

Hello,

Can someone help me out here. I'm looking for the cheapest (price wise) 256MB graphics card... I want it to be able to play games like Counter-Strike/Source and GTA: San Andreas without any lagging or other problems... But at the same time I want it to be quality.... Can someone please point me in the right directions with model numbers, brands, and such....I dont know much about video cards so can someone help me?


I found two, are they any good?:
http://cgi.ebay.com/GeForce-nVidia-F...QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/New-256MB-ATI-Ra...QQcmdZViewItem
__________________

__________________
MY CUSTOM BUILT PC IS AS FOLLOWS:
Intel® Desktop Board D865GBF- MB
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHZ- CPU
768 MB- RAM
MAT****A DVD-RAM SW-9585S DVD BURNER
80 GB- HARD DRIVE
256MB GRAPHICS CARD

GAMING CASE
davidp423 is offline  
Old 01-14-2007, 09:33 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 109
Default

sorry i accidently double posted, admin delete this one... thanks
__________________

__________________
MY CUSTOM BUILT PC IS AS FOLLOWS:
Intel® Desktop Board D865GBF- MB
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHZ- CPU
768 MB- RAM
MAT****A DVD-RAM SW-9585S DVD BURNER
80 GB- HARD DRIVE
256MB GRAPHICS CARD

GAMING CASE
davidp423 is offline  
Old 01-15-2007, 08:25 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

Whats your budget?

those wont be able to run most games out today.

Not to mention they are AGP (which is the older interface)
So if you were to upgrade you would have to upgrade to a new GPU + Motherboard all at the same time.

So i would recommend PCI-E cards
alexsabree is offline  
Old 01-15-2007, 08:35 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default

as above, you would get playstation 1 graphics with those cards! you will need another motherboard that has PCI express slots on it and get something like a 7600GT or 7900 etc, but it will cost you alot more than what you posted above!
jonny_uk is offline  
Old 01-15-2007, 10:44 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 219
Default

x1950pro agp edition. sapphire make one i know.
__________________
AMD 3000+
2gb RAM
X800 PCI-e
80gb + 250gb WD HDDs
X-FI Xtreme Music
DVD/CD-RW Drive
IfYouHaveToAsk is offline  
Old 01-15-2007, 11:01 AM   #6 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

seeing that his mobo only supports AGP, a PCIe card is N/A here...

http://www.newegg.com/Product/Produc...2E16814141026R

if you have the cash...

OR... I have a 7800GS for sale...

http://www.techist.com/showthread.ph...hreadid=136773

one of the best cards out still...
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is online now  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.