2 GB's of ram - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-15-2005, 12:35 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 994
Send a message via AIM to PoisonPorkchop
Default 2 GB's of ram

Im looking into getting 2 GBs of ram for my computer, and cant decide. I want high quality, but dont want to spend TOO much. Suggestions?
__________________

__________________
System
Antec Super Lanboy
AMD 64 3800 S-939 Newcastle
MSI K8N Neo2 Platinum
eVGA 6600GT
1.5 GB pc 3200
WD 160 GB IDE
Viewsonic 22\" Widescreen 1680x1050
Logitech MX518
Coming Soon: Athlon 64 4000 San Diego/Z-5500/G7/Vista
PoisonPorkchop is offline  
Old 08-15-2005, 12:37 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

How much are you looking to spend?
__________________

algu7344 is offline  
Old 08-15-2005, 12:48 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 457
Send a message via AIM to damasta55r
Default

OCZ or patriot. 2x1GB sticks around $200-250
__________________
First got a computer 4 years ago. Windows ME. Got second hand computers with different operating systems from my family members to play around with...

damasta55r-Cnet forum Computing.net techist.com Computerhelpforum.org

ASPIRE ATXB4KLW-AL Antec 400W
ASUS A8N-SLI Deluxe
AMD 3700+ San Diego
Corsair 1GB 2x512
eVGA 6600GT
250GB Hard Drive
Sound Blaster Audigy
Windows XP HOME W/SP2
damasta55r is offline  
Old 08-15-2005, 12:54 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

OCZ Value=Good

Patriot=****

Ultra=****

Corsair=Decent

PQI=Can be decent
algu7344 is offline  
Old 08-15-2005, 01:33 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

Quote:
Originally posted by algu7344
OCZ Value=Good

Patriot=****

Ultra=****

Corsair=Decent

PQI=Can be decent
Patriot is a good brand XLB or XBL i dont know which but there good OCing ram. Nubius uses it and he is a heavy OCer so Patriot is not **** Corsair is a good brand PQI is ok and Ultra well it is crap. OCZ is good.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 08-15-2005, 03:15 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 994
Send a message via AIM to PoisonPorkchop
Default

look at this http://www.newegg.com/Product/Produc...ubmit=Property seems like a good deal (bottom one).

Anyways. around 250 would be best. Is there a visible difference between 240 pin and 184? i though 184 had 2 splits in it, and 240 had 1


'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''' '''''''''''''''''''''''''''''' 240
'''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''' 184
__________________
System
Antec Super Lanboy
AMD 64 3800 S-939 Newcastle
MSI K8N Neo2 Platinum
eVGA 6600GT
1.5 GB pc 3200
WD 160 GB IDE
Viewsonic 22\" Widescreen 1680x1050
Logitech MX518
Coming Soon: Athlon 64 4000 San Diego/Z-5500/G7/Vista
PoisonPorkchop is offline  
Old 08-15-2005, 03:20 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 994
Send a message via AIM to PoisonPorkchop
Default

ok i think im gonna get this http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145527

the reviews are good, its cheap, and its pc 4200. it says ddr2, is this a feature or do all mobos support this?
__________________
System
Antec Super Lanboy
AMD 64 3800 S-939 Newcastle
MSI K8N Neo2 Platinum
eVGA 6600GT
1.5 GB pc 3200
WD 160 GB IDE
Viewsonic 22\" Widescreen 1680x1050
Logitech MX518
Coming Soon: Athlon 64 4000 San Diego/Z-5500/G7/Vista
PoisonPorkchop is offline  
Old 08-15-2005, 03:33 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

yes it is your mobo has to support dd2 its a different type.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 08-15-2005, 06:42 AM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

If your not planing on OC'n then you really don't need to waste money on high-end ram. You could do very nicely with a good pair of value sticks.
HAVOC is offline  
Old 08-15-2005, 08:01 AM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

Patriot XBL is quite good, it uses Samsung TCCD chips. Just ask Nubius. He uses them, and OCing is, well, his passion/hobby/life/any other thing i can think of
__________________

__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.