1st Gaming Build Completed!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-24-2006, 10:46 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Location: Lafayette, Oregon
Posts: 145
Talking 1st Gaming Build Completed!!!

Well, after a few months of gathering components and information, I had all the components and I was ready to build. I put it all together and it didn't power on. Then, I checked the surge protrector and noticed I forgot to reset it...duh.

All right, so then the computer powered on and it's been running smooth ever since.

I wanted to thank this forum site and everyone here for all the help.

I do just have one slight problem:
My DDR400 RAM is only running at 200MHz. My system recognizes the full 1GB, but it's running at the above speed. Is that normal?

Final system specs:
Case: Antec Super LanBoy $30
Power Supply: Antec SmartPower 2.0 500W $50
Motherboard: MSI K8N Neo4-F $85
Processor: AMD Athlon 64 3200+ $162
Video Card: EVGA GeForce 6800GS PCI-E $196
Memory: 1GB (2*512MB) OCZ Value Series Dual Channel $60
Hard Drive: Hitachi 80GB 7200RPM $20
DVD Drive: Lite-On DVD-ROM $25
Operating System: Windows XP Home (of course) OEM $95
__________________

__________________
Completed 1st System:
Case...Antec Super LanBoy $30
PSU...Antec SP2.0 500W $50
Mobo...MSI K8N Neo4-F $85
CPU...Athlon 64 3200+ Venice $162
Video...EVGA GeForce 6800 GS $196
Memory...OCZ 1GB (512MB x 2) $60
Hard Drive...Hitachi 80GB $20
Gaming without lag...priceless.
newcement is offline  
Old 01-24-2006, 11:13 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 47
Default

I believe that your ram is running at the right speed. DDR is double rate... so 200 x 2 = 400. I may be wrong, but anyway congrads on getting your system up and running.
__________________

ninjamonkey is offline  
Old 01-24-2006, 04:37 PM   #3 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

nice, I just got my system running about a month ago, its like a dream, makes my old computer look like a 80 year old grandma and this thing a 18 year old olympic athelete.
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.” ~ Samuel Jackson

“Omnis vir est fortunae faber”
JoshSB is offline  
Old 01-24-2006, 04:45 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Quote:
Originally posted by ninjamonkey
I believe that your ram is running at the right speed. DDR is double rate... so 200 x 2 = 400. I may be wrong, but anyway congrads on getting your system up and running.
Ah..right you are... "More Confidence you need, young padawan learner..." ~My Yoda Impression.
HAVOC is offline  
Old 01-24-2006, 04:59 PM   #5 (permalink)
The Angriest of Amoebas
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minnesota
Posts: 1,180
Default

Congrats. Hope you have some fun with that build. Good times are ahead for you.
__________________
toxicity_27 is offline  
Old 01-24-2006, 06:56 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 405
Default

looks quite a good midrangegaming rig that will stil play todays games at good detail well, nice build good job!
__________________
The_Tobes99 is offline  
Old 01-24-2006, 07:20 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 841
Default

Congrats dude! Glad to see most of the recent build posts have been successful.
__________________
NathanM is offline  
Old 01-24-2006, 07:35 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 118
Default

Congratulations. Have fun.
__________________
<img src=\"http://img226.imageshack.us/img226/5283/tfsig25hj.jpg\" border=\"0\" width=\"350\" alt=\"Electric Shock Is For Losers\" />

<img src=\"http://img472.imageshack.us/img472/1782/userbars6jt.gif\" border=\"0\" width=\"350\" alt=\"Userbars by me, PM if you want me to make you some. =D\" />
ESIFL is offline  
Old 01-24-2006, 10:11 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 765
Default

Yeah the K8N Neo4-F was a breeze to really setup. I'm glad you're enjoying the system!
septoid2 is offline  
Old 01-24-2006, 10:19 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Nice choice with the motherboard. Great one if you ask me.
__________________

__________________

reggie_da_man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.