XP Home or XP Media Center Edition - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-02-2006, 10:15 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 160
Default XP Home or XP Media Center Edition

can someone tell me the difference ? everone has recommended the Home but all i see on the PC's in the stores is the Media ?
thanks
__________________

__________________
Thanks
arctic388 is offline  
Old 04-02-2006, 02:41 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Calibretto's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Indiana, USA
Posts: 133
Default

Media Center is awesome. If you have high speed internet, it's even better. You can watch live TV and record it. My aunt has it and it's pretty sweet. Way better than Home and it's worth the extra spending.
__________________

__________________
- Gigabyte P35-S3G
- Q6600 @ 2.40GHz | Cooler Master GeminII
- 4GB OCZ Platinum @ 800MHz
- XFX 9800GT | Zalman VF1000 Cooler
- Antec Three Hundred Case | Antec NeoPower 380W PSU
- Acer 22" Widescreen LCD (1680x1050)

- Best 3DMark06 Score: 15109

PM me when you have read this.
Calibretto is offline  
Old 04-02-2006, 03:01 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Matt08642's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 272
Default

I don't know, I have XP media center and WMP doesn't work. Never did.
__________________
Windows 7 Home Premium 64-bit
ASUS M2N32 Sli-Deluxe Wireless edition
AMD Athlon 64 X2 6000+ (AM2)
Western Digital WD1001FALS 1TB Sata 2.0 HDD
Maxtor 200GB Sata 1.5 HDD
4GB (4x1GB) Kingston DDR2 PC6400 RAM
Nvidia EVGA GeForce 8600GT 512MB 128 bit
Antec TruePower Quattro 850 PSU
Matt08642 is offline  
Old 04-02-2006, 03:08 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 160
Default

i dont have access to high speed yet........ but it might be something to consider. is that the only diff ? if so i might just be ok with home for now. then when i do get the good connection upgrade then.
__________________
Thanks
arctic388 is offline  
Old 04-02-2006, 06:36 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 586
Send a message via AIM to infiltrator7
Default

don't you need a tv tuner to watch live tv though? not high speed internet?
__________________
If you're interested in joining a MOHAA clan, send me a PM.

JOIN THE 24 ZONE FORUMS
infiltrator7 is offline  
Old 04-02-2006, 09:39 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Calibretto's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Indiana, USA
Posts: 133
Default

Quote:
Originally posted by infiltrator7
don't you need a tv tuner to watch live tv though? not high speed internet?
Media Center comes with an external TV tuner and a remote so you can basically control your PC with the remote.
__________________
- Gigabyte P35-S3G
- Q6600 @ 2.40GHz | Cooler Master GeminII
- 4GB OCZ Platinum @ 800MHz
- XFX 9800GT | Zalman VF1000 Cooler
- Antec Three Hundred Case | Antec NeoPower 380W PSU
- Acer 22" Widescreen LCD (1680x1050)

- Best 3DMark06 Score: 15109

PM me when you have read this.
Calibretto is offline  
Old 04-03-2006, 01:16 AM   #7 (permalink)
!!GAMER!!
 
fr34ky's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Southeast,AZ
Posts: 509
Default

Yep have it on my 4800 X2 computer record lots of TV on my dual 500Gb HDD's
__________________
fr34ky is offline  
Old 04-03-2006, 01:32 AM   #8 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

Quote:
Originally posted by fr34ky
Yep have it on my 4800 X2 computer record lots of TV on my dual 500Gb HDD's
wow.. you have 2 awesome rigs... you must have alot of money.. i envy you!
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 04-03-2006, 03:35 AM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 333
Default

Media Center sells for about $30 more than XP. If you ever intend to add a TV tuner to record or watch TV then it is worth it to pay the the few dollars more. I record weekly TV shows so it had been a great asset to me.
__________________
3 different OS, so yep I\'m confused.
m3incorp is offline  
Old 04-03-2006, 09:39 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

personally i reccomend XP Pro over either of them
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.