Wrong card or misinterpretation? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2010, 09:57 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
Default Wrong card or misinterpretation?

Hi all, I recently put together my pc. I was looking through device manager and clicked on the graphics card. I ordered an ATI 5770 (Newegg.com - XFX HD-577X-ZNFC Radeon HD 5770 1GB 128-bit DDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card - Desktop Graphics / Video Cards). When I looked at this though, it showed I had this:

ATI Radeon HD 3300 Graphics

Is this just the software or something that came with my 5770 and just has a different name...or did I really get sent the wrong card?
__________________

Bdev42 is offline  
Old 03-12-2010, 10:04 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Wrong card or misinterpretation?

First off, everything physically (Box, manual, card itself, software CD, etc.) indicates it's a 5770? If yeah, then maybe it's a software issue. If you're not sure, I suggest you check and make sure. Was it brand new or used?

Edit:
Judging from sites below, it seems that's indicating the chipset on your motherboard.
http://www.amd.com/us-en/0,,3715_15532_15533,00.html
http://www.phoronix.com/scan.php?pag...3300_790&num=1
__________________

__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Old 03-12-2010, 10:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
Default Re: Wrong card or misinterpretation?

Yes, the box, manual, all that says 5770 and I just re-opened my box and it also says 5770.

I guess I should have been more specific on the device manager...

ATI Radeon HD 3300 Graphics is under a tab called "Display Adapters". There is no place in the device managers that I see anything else with graphics or 5770 in it. I just put in the driver CD that was sent with the 5770 package and it says, "We were unable to detect an XFX product at this time", then recommends I cancel/restart and all that (Which I have already). It then opens a program that says I can install XFX drivers, but any link I click it says "Please check xfxforce.com for the optimized driver (haven't looked there yet).

Also, a lot of the reviews I read said this card would play Bad Company 2 on high graphics with good fps...but when I started the single player campaign I was getting bad FPS on medium...that is what initially made me go check.

Thanks for your help.

edit: Just looked up my motherboard (http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813138163), so yes it does appear to be what it is referencing to.
Bdev42 is offline  
Old 03-12-2010, 10:29 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Wrong card or misinterpretation?

Weird, seems to be reading your onboard vid. The card is installed correctly and your getting the vid feed from the card and not your board?
__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Old 03-12-2010, 10:30 PM   #5 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Wrong card or misinterpretation?

are you running your monitor off the xfx card?

Did you power the xfx card?
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 03-12-2010, 10:31 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
Default Re: Wrong card or misinterpretation?

Quote:
Originally Posted by joelm3103 View Post
Weird, seems to be reading your onboard vid. The card is installed correctly and your getting the vid feed from the card and not your board?
I'm not sure, I thought it was in correctly, but this is my first time building my own pc. Any advice?
Bdev42 is offline  
Old 03-12-2010, 10:32 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
orihS ‪‪‪Shiro's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: NC
Posts: 612
Default Re: Wrong card or misinterpretation?

Quote:
Originally Posted by Bdev42 View Post
Yes, the box, manual, all that says 5770 and I just re-opened my box and it also says 5770.

I guess I should have been more specific on the device manager...

ATI Radeon HD 3300 Graphics is under a tab called "Display Adapters". There is no place in the device managers that I see anything else with graphics or 5770 in it. I just put in the driver CD that was sent with the 5770 package and it says, "We were unable to detect an XFX product at this time", then recommends I cancel/restart and all that (Which I have already). It then opens a program that says I can install XFX drivers, but any link I click it says "Please check xfxforce.com for the optimized driver (haven't looked there yet).

Also, a lot of the reviews I read said this card would play Bad Company 2 on high graphics with good fps...but when I started the single player campaign I was getting bad FPS on medium...that is what initially made me go check.

Thanks for your help.

edit: Just looked up my motherboard (Newegg.com - BIOSTAR TA790GXB3 AM3 AMD 790GX ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards), so yes it does appear to be what it is referencing to.
Sounds like maybe the card is dead?
Check to make sure it's seated well and the 6 pin power connector is plugged in.
Other than that, try to install the ATI Catalyst Control drivers for the 5XXX series again.
__________________
__________________________________________________ ____________________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
orihS ‪‪‪Shiro is offline  
Old 03-12-2010, 10:32 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
Default Re: Wrong card or misinterpretation?

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
Do you have an onboard card?

are you running your monitor off the xfx card?
I didn't install one so I don't think so, and I am not sure if the monitor is running off the card...how do I check that?

I apologize for my ineptness in this...I'm not very experienced with computers.
Bdev42 is offline  
Old 03-12-2010, 10:33 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: Wrong card or misinterpretation?

Plug your monitor directly in to the video card, not your on board video
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 03-12-2010, 10:37 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Wrong card or misinterpretation?

Quote:
Originally Posted by orihS ‪‪‪Shiro View Post
Sounds like maybe the card is dead?
Check to make sure it's seated well and the 6 pin power connector is plugged in.
Other than that, try to install the ATI Catalyst Control drivers for the 5XXX series again.
Quote:
Originally Posted by philbar71 View Post
Plug your monitor directly in to the video card, not your on board video
Try suggestions above and see if they help. Below are the same steps, just in simpler terms if you're not sure above .

1. Can you double check the card, check the connections behind and see where the monitor is hooked up to (your board or card).

2. Also can you take out the card and resit it back? Make sure all connections are in place (like the power connector for your GFX card).
__________________

__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Opinion on Graphic Card skylinegtrv98 System Upgrades 5 04-04-2009 04:50 PM
New graphics card for £100 Alvin.C New Systems | Building and Buying 8 06-19-2008 06:10 PM
Sound Card Tips EricB Computer Audio and Multimedia 2 02-18-2008 01:37 AM
damaged video card sb14blue Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-13-2007 03:13 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.