WoW System - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-28-2005, 07:13 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 592
Default WoW System

What do you think of this setup? Its being built for a kid who only cares about World of Warcraft running smoothly.

AMD Sempron 64 2500+ Palermo 800Mhz FSB

MSI K8N NEO3-F Socket 754 NForce4-4X

CORSAIR ValueSelect 1GB (2x512MB) PC3200 RAM

eVGA 128-P2-N386-TX GeForce 6600GT PCI-Express x16

SAMSUNG SpinPoint P Series 40GB 7200 RPM HD

Is there anything there you would change? Note I am on a very tight budget.
__________________

__________________
ASUS P8Z68 Deluxe
Intel Core i7 2600k
16GB DDR3 G-Skill Ripjaws
1TB 7200 Segagte Drive
eVGA GeForce 570
Samsung Blu-Ray Drive
Antec 850 Watt PSU
Windows 7 Professional
Blackmoore is offline  
Old 09-28-2005, 07:15 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

wow. you can get an XP processor. and it would be much better

but i see you only have like 300 dollars lol
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-28-2005, 10:37 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Phanto's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Puerto Rico
Posts: 603
Default

That PC should be fine for WoW and any other Pc game that the boy want to play in it.
the Processor is fine, you don't need to upgrade it.
Phanto is offline  
Old 09-28-2005, 10:41 PM   #4 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

The proc is a bit weak, don't ya think?

That will work, but not as well as say, an Athlon 64 system.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 09-28-2005, 10:56 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 236
Default

The minimum requirement for WoW is an 800mhz processor. That AMD processor you have chosen is somewhere in the neighborhood of a 2ghz processor from Intel. I think it'll be fine...
beardo526 is offline  
Old 09-30-2005, 04:25 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 592
Default

Sorry it took so long to reply. The reason I chose that processor, is because the cheapest Socket 939 Processor on Newegg is $146, thats nearly half my budget right there. Were talking $350-$400. That 2500+ is only $59, thats cheap. I think this system should be more than adequit for what he wants to do. If I can get a little more cash out of him I may get a Sempron 64 2800+ which is only $75. Plus if he wanted to in the future he could always swap that chip out for a Socket 754 AMD 64 Chip. Or even make the switch to 939, whichout any major problems. The 6600GT PCI-E is a good graphics card, and the Corsair ValueSelect Ram is great for anyone who isn't into overclocking. So I think this will be a good machine, thanks for your replys.
__________________

__________________
ASUS P8Z68 Deluxe
Intel Core i7 2600k
16GB DDR3 G-Skill Ripjaws
1TB 7200 Segagte Drive
eVGA GeForce 570
Samsung Blu-Ray Drive
Antec 850 Watt PSU
Windows 7 Professional
Blackmoore is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.