Would this work? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-17-2006, 07:40 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Default Would this work?

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16829102181
This is a sound card...

would it work with this motherboard?

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813157097

im asking this because the sound card says it needs a "2.1 pci slot", and I have no idea what that is..


and I guess i'll just go ahead and ask.
What do you think about this new rig im getting.
(I found out that Dx10 cards will be coming out in november, and ATI dx10 cards will be coming out mid 2007, (thats what im going for) and well here is a temporary upgrade for me until mid 2007)

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813157097

mobo^

http://www.newegg.com/Product/Produc...2E16819103539R

CPU

I got an X800 GTO, i figure thats good enough for now.

I don't want to blow too much cash, i just want an upgrade beyond a Athlon xp 2800+
__________________

andrewsvalesen is offline  
Old 10-17-2006, 07:46 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

Sound card will work... PCI is PCI, you would only have to be concerned if you were using like a 12-year-old AT motherboard with like 16-bit PCI interface...


As for the CPU, dual core is the way to go these days, maybe you should rethink your options.
__________________

WorldIndustries is offline  
Old 10-17-2006, 07:49 PM   #3 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default

looks good, the cpu and mobo are good, and probabally the sound card will work with that mobo. dont quote me on that.
__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 10-17-2006, 07:56 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Default

well i was thinking about upgrading real good. like i was going to use a dual 2 core e6300, but after rethinking, i figured ill just do a full upgrade in a year.
andrewsvalesen is offline  
Old 10-17-2006, 08:09 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Default

I was reading reviews about the 3700+
they said that the venice 3000+ is much better.
Anyone have any info about this? Or anything about the best AMD processor.
HEre are the conditions:
0-100$
AMD
Motherboard slot (any) it just has to support AGP
andrewsvalesen is offline  
Old 10-17-2006, 08:10 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Default

by the way, ANYTHING AMD like, opteron, venice, etc.
andrewsvalesen is offline  
Old 10-18-2006, 12:31 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Default

ah..that deal with the open box 3800+ ended! : [
__________________

andrewsvalesen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.