would it help to add memory - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-22-2005, 07:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 6
Default would it help to add memory

I just built a computer. I built it with 512MB PC3200. Would it increase my performance at all if I added an old stick of 512MB PC266?
__________________

fullpint is offline  
Old 08-22-2005, 07:37 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

no, then all your ram is running at pc266

which is pretty slow
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 08-22-2005, 07:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 6
Default

that's what I figured. Is the other stick basically trash then?
fullpint is offline  
Old 08-22-2005, 07:47 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Keep it for another computer or sell it and buy a 512 DDR400 (PC3200) stick.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 08-22-2005, 07:52 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

whose going to buy pc266...? i have like a 10 year old system with 32MB of ram. which is like pc21...whose going to buy that
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 08-22-2005, 07:53 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

you might be able to sale it for people who keep their old systems and just keep on upgrading and upgrading and never want to throw away their computer...you can give it a try
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 08-22-2005, 08:45 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

I know it was said, but I have seen quite a few people make this mistake. DO NOT put in the DDR266, it will DECREASE your performance.
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 08-22-2005, 09:26 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 6
Default

cool, thanks
__________________

fullpint is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.