Will it work? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-20-2006, 03:58 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Default Will it work?

Planning to get a new Seagate Barracuda SATA NCQ 160GB hard drive for my pc but wanted to know if it will work in my pc or if any hard drive i get for my pc will work in it
__________________

Eddieboi17 is offline  
Old 01-20-2006, 04:02 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

You might want to give us some information on your computer.
__________________

__________________

reggie_da_man is offline  
Old 01-20-2006, 04:05 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Default

erm, ok

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
1024GB of RAM
Nvidia GeForce FX 5500 Graphics card
MAxtor 4R080J0 hard drive
Eddieboi17 is offline  
Old 01-20-2006, 04:15 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Well is the hard drive that you plan on buying SATA or IDE? Make sure if it's a SATA drive your motherboard supports it. Otherwise if it's IDE you should be fine.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 01-20-2006, 04:20 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Default

its a sata barrucuda 160GB hard drive im planning to get, im gonna assume the IDE is a driver that has the thin wire things that you use and you have things you have to move on it like SLAVE & MASTER control...really i wouldnt be able to know if my motherboard supports SATA or IDE lol im useless i know
Eddieboi17 is offline  
Old 01-20-2006, 04:53 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 177
Default

what motherboard are you using, check to see if it has any sata inputs before you buy that hard drive.
doodle dee is offline  
Old 01-20-2006, 04:55 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Default

erm how would i check what other board i have? open up the pc? lol
Eddieboi17 is offline  
Old 01-20-2006, 05:21 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

If you open it check and see if it has connectors like this: http://www.techpowerup.com/reviews/A...mages/sata.jpg

The black and oragne ones
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 01-20-2006, 05:38 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Default

nope doesnt have those connectors, im assuming they arnt for IDE drives?
Eddieboi17 is offline  
Old 01-20-2006, 05:40 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 363
Send a message via AIM to chevytrucknut
Default

correct, those are SATA. You have IDE, so be sure you buy that one!

BTW, good choice on the Seagate Barracuda!
__________________

__________________
the old system...
OPTERON 165
EVGA GeForce 6600GT
Enermax Whisper II 535W PSU
Big TYPHOON
1.2 TB
1GB Ram
Chaintech VNF4 Ultra
chevytrucknut is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.