Will this ram/gfx card work for my system??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-05-2011, 12:13 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
Question Will this ram/gfx card work for my system???

Gfx card : http://www.amazon.com/VisionTek-Rade...3043502&sr=8-9
Ram : http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820148346

System specs:

Operating System
MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
CPU
AMD Phenom II X4 955 49 C
Deneb 45nm Technology
RAM
4.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 669MHz (9-9-9-24)
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-870A-USB3 (Socket M2) 40 C
Graphics
ASUS VH198 (1440x900@60Hz)
AMD Radeon HD 6800 Series (ATI AIB) 48 C
Hard Drives
977GB Hitachi Hitachi HDS721010CLA332 ATA Device (SATA) 40 C
Optical Drives
DTSOFT Virtual CdRom Device
ASUS DRW-24B1ST a ATA Device

Power supply
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"]Type[/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle, width: 50%"]ATX12V 2.3 / EPS12V 2.91[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"] Fans[/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"] 1 x 140mm fan[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"] PFC[/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"]Active[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"]Modular[/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"]Yes[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"]Efficiency[/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"]80 Plus Certified[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"]Dimension (L x W x H)[/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"]6.3" x 5.9" x 3.3"[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"]Connectors[/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"]1 x Main connector
1 x 12V (4+4pin)
7 x peripheral
7 x SATA
1 x Floppy
2 x PCI-E (8 to 6 pin)
2 x PCI-E(6Pin)

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

I just wanna know if the ram/gfx card will work for my system.
[TABLE="width: 565"]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"][/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle, width: 50%"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"][/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"][/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"][/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"][/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"][/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: helpmechooseleft helpmechoosestyle"][/TD]
[TD="class: helpmechoosestyle"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
__________________

urbanLEGEND is offline  
Old 12-05-2011, 03:09 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 77
Default Re: Will this ram/gfx card work for my system???

  • The ram should be fine. DDR3 @ 669MHz is the same as DDR3 1333 (PC3 10600) as far as I know. A quick note however, according to your motherboard specs, there are 4 total RAM slots. So make sure you put the 2nd stick into the corresponding channel slot. I am not positive how it works, but I believe they should be color coded, worse case, double check the user manual.
  • As for the graphics card, do you plan on running both via SLI or simply upgrading the current one? Also, you have it listed as an AMD Radeon 6800 series, what is the specific model you currently have installed?
- Rube
__________________

RubeSmench is offline  
Old 12-05-2011, 02:56 PM   #3 (permalink)
Lord of Bacon
 
Roark's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: North Carolina
Posts: 1,352
Default Re: Will this ram/gfx card work for my system???

If you're going to get RAM go for a dual channel kit, 2x2GB sticks instead of 1x4GB stick; 1333MHz @ 1.5v.

The video card will work, but do you already have a 6850?
__________________
Please read through the thread thoroughly before responding.
Nobody wants to read a wall of text, formatting is your friend.

i5 3570k | 8GB G.Skill 1600MHz | R9 290 | SeaSonic 750X
Roark is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will this ram work on my system? mattl148 System Upgrades 6 02-22-2009 06:57 PM
What monitor will work with my new system? Tisoraku System Upgrades 4 07-23-2007 04:44 AM
Will this PSU modular work with this system? davie23223 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 11-02-2005 05:44 PM
Will a generic PSU work with this system? diabloII Monitors, Printers and Peripherals 14 07-07-2005 12:01 PM
Home Work System Help! Kangaroo Monitors, Printers and Peripherals 6 11-16-2004 03:20 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.