Will this memory work on this motherboard - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-09-2009, 08:10 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 158
Default Will this memory work on this motherboard

Hi
I have decided to get a new motherboard and I have this memory: Newegg.com - CORSAIR 1GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 533 (PC2 4200) Desktop Memory Model VS1GB533D2 - Desktop Memory

And this is the motherboard that i want to get: Newegg.com - JetWay JHA06-GT-LF AM2+/AM2 AMD 780G ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards

Is the memory compatible?
__________________

michaelvvmm is offline  
Old 09-09-2009, 08:15 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Will this memory work on this motherboard

Yup, it'll work.

Jetway HA06-GT-LF - motherboard - ATX - AMD 780G - Motherboards - CNET Archive
__________________

__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 09-09-2009, 08:15 PM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Will this memory work on this motherboard

Welcome to Tech Forums, michael!!

Yep, they're both compatible with each other. But may I suggest one better:
Newegg.com - G.SKILL 1GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Desktop Memory Model F2-6400PHU1-1GBNR - Desktop Memory
Cheaper, a little faster, and an equally, if not, better brand.


*edit*
Oops, didn't realize you already had the memory.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-09-2009, 08:35 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Will this memory work on this motherboard

I would have too, but he already has the stick.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 09-13-2009, 01:16 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 158
Default Re: Will this memory work on this motherboard

sorry that it took me a long time to reply, I changed my mind, what about this one: Newegg.com - ASUS M2N68-AM SE2 AM2&#43;&#47;AM2 NV Geforce 7025 &#47; nForce 630a chipset AMD Motherboard - AMD Motherboards
michaelvvmm is offline  
Old 09-13-2009, 02:21 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Nubbleet's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Houston/San Antonio, Texas
Posts: 837
Send a message via AIM to Nubbleet Send a message via MSN to Nubbleet
Default Re: Will this memory work on this motherboard

Yes that RAM will work.
__________________
4670K @ 4.4GHz 1.18v | GA-Z87X-UD4H | 8GB G. Skill 1866 | 128GB Crucial M4 | 750GB WD Caviar Black | MSI 7850 Twin Frozr | Megahalems | 650TX | CM690
Nubbleet is offline  
Old 09-13-2009, 09:16 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 158
Default Re: Will this memory work on this motherboard

Would a 9800gtx+ work on this board?
michaelvvmm is offline  
Old 09-14-2009, 06:43 AM   #8 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Will this memory work on this motherboard

It sure would.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-15-2009, 05:18 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 158
Default Re: Will this memory work on this motherboard

Thanks, This is the VERY last question. Im also using the same harddrive from another computer and i was wondering how do i delete the old motherboard drive so i could install the new ones? I might be wrong but all the motherboards i look at have a CD.
michaelvvmm is offline  
Old 09-15-2009, 05:24 PM   #10 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Will this memory work on this motherboard

The CD contains all the motherboard drivers.

If you want to install a new motherboard you have to format the whole hard drive and reinstall the OS. Then after installing the OS, you install the motherboard drivers on the CD that it came with.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Consistently Inconsistent Memory Issues.... Cunjo Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-04-2009 12:54 PM
Motherboard and memory question WWS New Systems | Building and Buying 3 12-10-2008 04:18 PM
G.Skill memory problems kar916 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 10-31-2008 07:15 AM
How is this memory and will it work with mysetup? ProBaller25 New Systems | Building and Buying 1 07-23-2008 12:09 AM
Sandisk memory card will not work in my laptop , but i have the slot for it???? chaznad Monitors, Printers and Peripherals 1 03-26-2007 08:10 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.