Will this be enough to run COD4? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2007, 12:21 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Default Will this be enough to run COD4?

All,

I currently have a 1.9GHz P4 that I don't think will be enough to run COD4. I think I'm going to step up to the Core 2 Duo E6850 3.0Ghz. Will mean an upgrade to my motherboard, which will be an Asus.

My questions are:
Are any chipsets significantly better than the others? Will any be sufficient, so that I can go with the cheapest?
Will my 400W PS be enough to handle the system, which includes 2 HDs, 2 optical drives and a VGA card?
Will my ATI 9600 Pro video card be enough to run the game, or will I need to upgrade that as well? (SAPPHIRE Radeon 9600PRO 100562L-GN specifically, if that helps.)

Thanks for your help guys. I did a good amount of research when I built this thing in 2002, but now everything has changed and I don't know much about the new products.
__________________

inferno9898 is offline  
Old 11-22-2007, 12:25 PM   #2 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Will this be enough to run COD4?

get a cheap p35 chipset oc's like a monster and is very cheap.no you will definatly need a new psu, and i recomend upgrading to something liek the 3850 if your trying to stay cheap, if you got a litle more go for the 8800gt.
__________________

__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 11-22-2007, 12:26 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: Will this be enough to run COD4?

If your going with an ASUS I would suggest the P5B-Deluxe 965 chipset.
And No, your Power Supply won;t handle the VGA and all other components.
Your 9600 Pro will not handle the game , and yes you will need to upgrade.
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 11-22-2007, 12:33 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Will this be enough to run COD4?

i know the CPU and the Vid card is not enough because i have my CPU overcloced that far.. and if u don't believe me:

System Requirements Lab

take the test..
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 11-22-2007, 03:30 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Default Re: Will this be enough to run COD4?

If my PS won't handle the new components, what will? 450? 500? Any brands to steer clear of?
inferno9898 is offline  
Old 11-22-2007, 03:53 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Will this be enough to run COD4?

Check the PSU Guide.. my god.. none of the n00bies check the Stickies anymore...

Also the Watts mean NOTHING its the Amperage on the 12V Rails..
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hijackthis Log Part 1 chublake HijackThis Logs (finished) 13 11-02-2007 08:14 AM
Analyze please! Rawmaterial HijackThis Logs (finished) 13 10-29-2007 05:12 PM
Virus Detected Yesterday mokarr HijackThis Logs (finished) 5 10-22-2007 11:03 AM
Spyware Alert beach276 Viruses, Spyware and Malware 2 10-01-2007 11:25 PM
HiJackThis Log whuahu HijackThis Logs (finished) 3 09-20-2007 08:15 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.